Seful Directiei Infrastructura din Primariei Capitalei a fost retinut de DNA (surse)

Seful Directiei Infrastructura din Primariei Capitalei a fost retinut de DNA (surse)

Seful Directiei Infrastructura din Primariei Capitalei a fost retinut de DNA (surse)

by June 5, 2014 0 comments

Seful Directiei Generale de Infrastructura din cadrul Primariei Bucuresti a fost retinut, joi, de procurorii anticoruptie. Madalin Dumitru urmeaza a fi prezentat instantei cu propunerea de arestare preventive, informeaza hotnews, citand surse judiciare.

Madalin Dumitru este cercetat pentru fapte de coruptie privind atribuirea preferentiala a unor contracte de infrastructura.

In urma cu o saptamana, procurorii DNA au facut perchezitii la Primaria Capitalei, presa relatand ca in acest caz sunt vizati doi directori – Madalin Dumitru, directorul Directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei si Ion Dedu, directorul Directiei de Transport din institutie.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, Madalin Dumitru este suspectat ca ar fi dat prefential contracte unor firme, pentru diverse lucrari.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie – au confirmat ca efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2011 – 2014, a unor fapte de coruptie si asimilate infractiunilor de coruptie, fiind vizati functionari cu atributii in derularea de contracte finantate din bani publici.

“In cursul zilei de 28 mai 2014, ca urmare autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 20 locatii situate in municipiul Bucuresti si in localitati din judetul Ilfov, la sediile unor societati comerciale, institutii publice si la domiciliile unor persoane. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate si informativ din partea Serviciului Roman de Informatii, precum si de sprijinul Brigazii Speciale de Interventii a Jandarmeriei”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Potrivit declaratiei de avere din iunie 2013, Madalin Dumitru are doua terenuri intravilane, unul in judetul Dambovita si altul in Bucuresti, in suprafata de 500 de metri patrati, respectiv 220 de metri patrati, cumparate in 2003 si, respectiv, 2004.

Directorul Directiei Infrastructura mai detine trei apartamente in Bucuresti, in suprafata de 42, 45 si 65 de metri patrati, cumparate in 1996, 2006 si 2007, doua case de locuit, de 200 si, respectiv, 240 de metri patrati, in Capitala si Ilfov, cumparate in 2006 si 2002, precum si un spatiu comercial de 1.000 de metri patrati, in Dambovita, cumparat in anul 1996.

Madalin Dumitru a mentionat in declaratia de avere ca are datorii de 270.000 de euro si, respectiv, 252.000 de euro, la Egnatia, scadente in 2036 si 2031, precum si de 18.000 de euro, la Banca Transilvania.

Dumitru a incasat in anul fiscal anterior declaratiei de avere, 30.400 de lei in baza contractului de munca de la Primaria Capitalei, iar sotia acestuia a avut, tot din salariu, venituri de 30.000 de lei, transmite hotnews.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.