Dosarul ICA-Dan Voiculescu are un nou termen de judecata pe 11 iulie

Dosarul ICA-Dan Voiculescu  are un nou termen de judecata pe 11 iulie

Dosarul ICA-Dan Voiculescu are un nou termen de judecata pe 11 iulie

by July 8, 2014 0 comments

Cererea de stramutare a dosarului ICA – Dan Voiculescu de la Curtea de Apel Bucuresti va fi judecata pe 11 iulie la Inalta Curte dupa ce termenul initial de 24 septembrie a fost preschimbat. Dosarul ICA are urmatorul termen pe 4 august la Curtea de Apel.

Daca pe 4 august s-ar fi dat o sentinta, iar pe 24 septembrie Inalta Curte ar fi decis aprobarea cererii de stramutare a dosarului, sentinta CAB ar fi fost casata. Asadar, in urma preschimbarii termenului la Inalta Curte, cererea de stramutare va fi judecata peste trei zile, adica inaintea urmatorului termen din dosar.

Aflat marti la Tribunalul Bucuresti, unde se judeca cererea sa de revocare a controlului judiciar, Dan Voiculescu nu a dorit sa comenteze vestea preschimbarii termenului cererii de stramutare, insa a facut declaratii pe marginea dosarului lui Mircea Basescu.

“Pentru mine cea mai buna veste este faptul ca aseara am vazut la tv faptul ca DNA a confirmat ca toate probele din dosarul lui Mircea Basescu sunt corecte si asta a fost pentru mine un semnal pozitiv ca DNA-ul lucreaza corect. Vreau sa ii felicit. Statul de drept incepe sa functioneze autentic, real si este cel mai mare castig pentru Romania”, a declarat Voiculescu.

Dan Voiculescu a mai declarat, marti, ca daca instanta dispune ridicarea masurii controlului judiciar, nu mai pleaca in vacanta, pentru ca aceasta trebuie facuta “cand esti linistit, nu tracasat”, dar si pentru ca este o ofensiva si ramane “pe terenul de lupta”.

Avocatii lui Dan Voiculescu au inaintat aceasta solicitare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce la termenul din 1 iulie al procesului au sesizat faptul ca noul presedinte al completului de judecata nu este impartial.

Avocatul lui Dan Voiculescu a cerut in data de 3 iulie Inaltei Curti de Casatie si Justitie stramutarea procesului in care se judeca dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Solicitarea a venit dupa ce la penultimul termen al procesului din 1 iulie avocatii lui Dan Voiculescu au reclamat atitudinea presedintelui noului complet de judecata, Camelia Bogdan, pe care au acuzat-o ca este partinitoare si au incercat de doua ori sa o recuze. “V-ati dovedit partinitoare. Se simte din ceea ce faceti. Ati calcat in picioare drepturile procesuale ale partilor. Nu va luati dusa de val”, i-a spus atunci unul dintre avocati judecatoarei Camelia Bogdan, potrivit Agerpres.

Dosarul este judecat de un nou complet de magistrati, format din judecatorii Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea. Acestia au promovat de curand la Curtea de Apel Bucuresti de la Tribunalul Bucuresti, urmand ca primul lor dosar sa fie cel privind ICA.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<