Deputatul Marin Anton, declarat incompatibil. El este mana dreapta a Elenei Udrea in PMP

Deputatul Marin Anton, declarat incompatibil. El este mana dreapta a Elenei Udrea in PMP

Deputatul Marin Anton, declarat incompatibil. El este mana dreapta a Elenei Udrea in PMP

by August 13, 2014 0 comments

Agentia Nationala de Integritate (ANI) il acuza pe deputatul PMP Marin Anton de incompatibilitate, aratand intr-un comunicat ca demnitarul a avut concomitent si functia de titular al unei intreprinderi individuale. Marin Anton a fost aled deputat pe listele PNL in decembrie 2012, dar in 2014 a demisionat din partid si s-a alaturat PMP. El a devenit vicepresedinte al PMP si seful organizatiei judetene Giurgiu. Marin Anton este un apropiat al Elenei Udrea, care a militat pentru venirea sa in PMP, in ciuda opozitiei unor membri.

Adrian Papahagi si-a dat chiar demisia din PMP din cauza racolarii lui Marin Anton, intelectualul clujean denuntand venirea in partid a unor figuri controversate.

Agentia Nationala de Integritate sustine ca, in perioada 20 decembrie 2012 ¬ 23 iulie 2013, Marin Anton a detinut, simultan, atat functia de deputat, cat si calitatea de titular intreprindere individuala in cadrul ANTON D. MARIN INTREPRINDERE INDIVIDUALA. Astfel, deputatul nu a respectat dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora “calitatea de deputat este incompatibila cu calitatea de comerciant persoana fizica”.

ANI arata ca deputatul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

Daca verdictul ANI va fi confirmat in justitie, atunci Marin Anton va pierde dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.