Traian Basescu: Iurie Leanca a lucrat la pana in 1989 la Ambasada URSS

Traian Basescu: Iurie Leanca a lucrat la pana in 1989 la Ambasada URSS

Traian Basescu: Iurie Leanca a lucrat la pana in 1989 la Ambasada URSS

by September 21, 2014 0 comments

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, despre premierul Republicii Moldova, Iurie Leanca, ca a fost pana in octombrie 1989 in Ambasada Uniunii Sovietice din Bucuresti si a precizat ca de aceea este “atat de unit in ganduri si simtiri cu premierul Victor Ponta”, scrie Mediafax.

“Leanca, cel care a fost pana in octombrie 1989, in Ambasada Uniunii Sovietice din Bucuresti. Poate nu ati stiut”, a spus Traian Basescu, despre prezenta la lansarea candidaturii lui Victor Ponta a premierului Republicii Moldova, Iurie Leanca si despre anuntul privind sustinerea de catre acesta a candidaturii lui Ponta.

El a facut aceste declarata duminica, in Parcul Herastrau, unde a mers sa semneze pentru candidatura Elenei Udrea.

Traian Basescu a mai afirmat ca “de aceea ii vede atat de uniti in ganduri si simtiri pe Leanca si pe Ponta”.

Presedintele a mai spus ca cetatenii moldoveni, cu cetatenie romana, au vazut in sansa de a studia in Romania sau sansa de a primi cetatenie romana si sansa de a fi in Europa, nu numai alaturi de Romania.

Traian Basescu a amintit faptul ca, “in urma cu cateva luni, Iurie Leanca si premierul cereau reducerea numarului de burse pentru tinerii din Republica Moldova”.

“Cand am venit eu in mandat, se acordau 150 de burse, acum se acorda 5.500 de burse pentru cetatenii din Republica Moldova si cred ca asta e solutia ca tinerii sa invete in Romania. E foarte buna si o teava de gaze pe care o facem pentru ca asta ajuta la independenta energetic a Republicii Moldova, dar nu sunt o inventie a lui Ponta. Aceste acorduri au fost semnate din timpul Gvernului Boc, cand s-a smenat si Acordul de ajutor nerambursabil de 100 de milioane de euro, din partea Romaniei, pentru Republica Moldova”, a spus Basescu.

Seful statului a continuat: “Ei sunt doar niste profitori de imagine, si Ponta si Leanca, pentru ca cel care a cerut insistent sa facem un acord de finantare, pentru proiecte energetice, cel care a cerut insisten sa marim numarul de burse, este fostul premier Vlad Filat”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.