Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va judeca luni cazul Gabriela Firea- Klaus Iohannis

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va judeca luni cazul Gabriela Firea- Klaus Iohannis

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va judeca luni cazul Gabriela Firea- Klaus Iohannis

by October 10, 2014 0 comments

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va dezbate luni afirmaţiile făcute de senatorul PSD Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al candidatului PSD la prezidenţiale. Plângerea a fost făcută de vicepreşedintele PNL Iaşi Iulian Alexandru Muraru, potrivit stiripesurse.ro.

Reacţia premierului Victor Ponta cu privire la declaraţiile Gabrielei Firea: Sunt foarte fericit si mandru de familia mea! Nu vorbesc, nu critic si nu sunt de acord ca alt contracandidat (Iohannis, Udrea sau oricare altul) sa fie atacat in campanie pe tema familiei! Viata sa privata il priveste strict pe omul politic in cauza si nu trebuie sa fie un subiect de dezbatere publica. Eu personal voi respecta fara exceptie acest principiu oricat de murdare si abjecte vor fi atacurile adversarilor politici (vezi plangerea penala depusa contra sotiei mele de un apropiat al Dlui Iohannis) sau ale unor jurnalisti (cum sunt cele de ieri la adresa Gabrielei Firea)”.

Întrebată dacă îi reproşează lui Iohannis faptul că nu ar fi ”un bun familist”, Firea a răspuns: ”Din punctul meu de vedere a fi un bun familist înseamnă nu doar a fi căsătorit, ci şi a avea copii. (…) Nu eşti un om complet fără să creşti un copil şi consider că mai ales acea afirmaţie pe care poate a făcut-o să spunem din greşeală, dar ea rămâne în spaţiul public, şi anume că neinvestind în educaţia copiilor a investit în imobiliare, domnul Iohannis practic a spus ceea ce gândea, că într-un fel pune mai mult preţ pe investiţia în imobiliare, decât în educaţia copiilor. M-am referit la faptul că Victor Ponta este un bun familist din această perspectivă, este căsătorit, are un băiat, Andrei, are o fetiţă, Irina, şi sunt convinsă că îşi mai doresc Daciana şi Victor copii şi eu le urez, ca mamă acum şi al treilea deja copilaş să mai aibă şi ei”.

”Nu toată lumea poate să aibă în mod natural copii, pentru că pot să apară probleme de sănătate, dar poţi să înfiezi un copil, dacă vrei să ai o familie completă din toate punctele de vedere. Şi mai ales, din pespectiva financiară nu cred că se punea problema ca familia Iohannis să nu poată să îngrijească unul – doi copii. Eu vă spun sincer că am prieteni de familie care nu au putut avea în mod natural, biologic, copii din motive de sănătate şi au înfiat (…) pentru că un părinte este mult atent, mult mai sensibil, la viaţa celor din jur pentru că se gândeşte la propri copii. Un om, din punctul meu de vedere, este mult mai bun la suflet atunci când creşte un copil de la primele zile până la maturitate. Sunt nişte etape ale vieţii pe care un om fără copii, un om care trăieşte într-o casă rece, fără să se audă gânguritul bebeluşilor, primii paşi, primele note de la şcoală, nu are cum să le simtă. Şi îţi marchează psihologic întreaga existenţă acest fapt”, a mai spus senatorul PSD.

Citeşte mai multe pe…

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<