Gigi Chiru URMĂRIT PENAL pentru o MITĂ de 1,5 milioane de euro

Gigi Chiru URMĂRIT PENAL pentru o MITĂ de 1,5 milioane de euro

Gigi Chiru URMĂRIT PENAL pentru o MITĂ de 1,5 milioane de euro

by October 30, 2014 0 comments

Gigi Chiru, senator PDL, este urmărit penal de DNA pentru că ar fi cerut mită un milion şi jumătate de euro. Din aceşti bani, spun procurorii, senatorul ar fi primit suma de trei sute de mii de euro. Banii veneau de la mai mulţi oameni de afaceri.

Gigi Chiru este acuzat de procurorii anticorupţie pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de luare de mită, spălare de bani şi fals în declarații (3 elemente materiale), potrivit unui comunicat al DNA.

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 19 august 2010, suspectul Chiru Gigi Christian a pretins de la un martor denunțător și de la un om de afaceri, suma de 1.500 000 euro, în forma disimulată a unui contract de împrumut fictiv, în vederea îndeplinirii, neîndeplinirii, urgentării ori întârzierii îndeplinirii unui act ce intra în atribuțiile sale de inspector șef al Inspectoratului Regional în Construcții Sud – Est, într-o manieră favorabilă grupului de firme: S.C. EOLICA DOBROGEA S.R.L. ROMÂNIA, EOLICA DOBROGEA AG, EOLICA DOBROGEA X GMBH.

Citeste mai mult » 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<