Traian Băsescu: Marile restituiri ar trebui verificate, iar “povestea drepturilor litiginoase” trebuie eliminata

Traian Băsescu: Marile restituiri ar trebui verificate, iar “povestea drepturilor litiginoase” trebuie eliminata

Traian Băsescu: Marile restituiri ar trebui verificate, iar “povestea drepturilor litiginoase” trebuie eliminata

by October 28, 2014 0 comments

Traian Basescu a declarat marti, la Adevarul LIVE, ca dosarul retrocedarilor in care este implicat “tata socru” Ilie Sarbu arata faptul ca ar trebui spus “Stop joc” si ca marile restituiri ar trebui verificate, iar “povestea drepturilor litiginoase” trebuie eliminata.

Seful statului a fost intrebat daca dosarul retrocedarior il afecteaza pe Victor Ponta. Raspunsul lui Basescu:

  • Nu-mi dau seama in ce masura il va afecta. Dar se dovedeste ca principiul restitutio in integrum – unic in regiune – folosit la noi, trebuia o alta solutie.
  • Dar cred ca acest caz in care e implicat tata socru, Viorel Hrebenciuc e un caz care trebuie sa ne spuna “Stop joc”. Trebuie dat ceasul inapoi si verificate marile restituiri.
  • Eu nu spun sa nu se reia procesul, dar trebuie verificate marile restituiri. Am primit sute, mii de reclamatii de la fostii proprietari. La paduri si terenuri agricole.
  • Aceasta procedura a cumpararii de drepturi litigioase e foarte utila in economie, dar la retrocedari ar trebui sa nu mai functioneze, pentru ca au aparut retele frauduloase.
  • Dupa ce se constata neregulile, trebuie promovata revizuirea deciziilor
  • Este mult fals in acest proces si el trebuie oprit si eliminata povestea drepturilor litiginoase.
  • Uitati-va la Fondul Proprietatea: am pus 20% din Portul Constanta, din Electrica, din Transgaz – si va asigur ca nu va fi indestulator, va trebui sa dam si camasa de pe noi.
  • Plus: de ce nu am stat cu decretele de nationalizare in fata? De rea-credinta e tentativa de modificare a Codului Silvic
  • Nu as spune ca modificarile la Codul Silvic se incadreaza la atentat la siguranta nationala atit timp cit el nu genereaza o prabusire a statului, o pierdere de teritorii. Dar el e o pierdere de avutie.
  • Procesul de restituire s-a derulat in proportie de circa 30%. Putem spune Stop, sa vedem ce s-a intimplat pina acum – in mod deosebit m-as uita la cei care au dobindit drepturile litigioase, aici a fost marea problema si aici m-as aplica.

Citeşte mai multe pe hotnews.ro

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.