Victor Ponta: Nu e bine să fii prieten cu cel care a vrut AMPRENTAREA românilor

Victor Ponta: Nu e bine să fii prieten cu cel care a vrut AMPRENTAREA românilor

Victor Ponta: Nu e bine să fii prieten cu cel care a vrut AMPRENTAREA românilor

by October 20, 2014 0 comments

Premierul Victor Ponta a avut o reacţie dură la întâlnirea liberalului Klaus Iohannis cu eurodeputatul german Elmar Brok, considerând acest lucru o greşeală, mai ales că el este cel care a propus amprentarea imigranților români, lucru care, din fericire, nu s-a întâmplat, citează RomâniaTV.net

“Dl Brok știu că este unul dintre liderii PPE care și în 2012 și după aceea s-a exprimat extrem de dur la adresa României și a românilor, domnia sa a fost și cel care a avut ideea aceea cu amprentarea, la care bine că a renunțat. Eu nu știu dacă dl Iohannis este de acord ca românii să fie amprentați sau dacă este de acord cu faptul că în România s-a dat o lovitură de stat în 2012, că asta spunea dl Brok. Și vreau să știu dacă dl Iohannis spune că s-a dat o lovitură de stat în 2012. În general, dl Iohannis nu prea știe ce se întâmplă pe plan european, nu-i cunoaște pe liderii europeni, iar acești lideri PPE au fost aduși de PNL și dânsul necunoscând PPE-ul, PDL-ul, face gafe. Nu cred că e bine să anunți că ești prieten cu cel care zicea să fie amprentați românii”, a declarat Victor Ponta.

Imiganţii care vin în Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de şomaj), alocaţia pentru copii şi asigurarea de sănătate trebuie trimişi rapid înapoi în ţările lor de origine. Pentru a preveni intrările multiple, ar trebui să ne gândim la luarea de amprente“, a spus Brok.

Declaraţia a provocat reacţii la Bucureşti, europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă arătându-se “surprinsă că un eurodeputat de talia lui Elmar Brok, care este şi preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului European, a făcut această declaraţie deşi cunoaşte foarte bine faptul că românii nu pot fi trataţi drept emigranţi, iar propunerea de ampretare a celor care beneficiaza de ajutoare sociale şi sunt expulzaţi din Germania contravine regulilor din UE”.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<