Victor Ponta: Sistemul nostru de urgenţă e probabil cel mai avansat din Europa

Victor Ponta: Sistemul nostru de urgenţă e probabil cel mai avansat din Europa

Victor Ponta: Sistemul nostru de urgenţă e probabil cel mai avansat din Europa

by October 7, 2014 0 comments

Prim ministrul, Victor Ponta s-a alăturat comemorării celor care şi-au dat viaţa în timpul misiunilor SMURD.

“Vă salut şi vă mulţumesc în numele românilor care beneficiază de ajutorul dumneavoastră. Acest moment marcheză un proiect care ne face de invidiat. Tările europene spun că sistemul nostru de urgenţă este cel mai probabil cel mai avansat din Europa”, a declarat premierul.
“A fost o anumită viziune şi a fost meritul lui Raed Arafat dar şi a altora care s-au gândit că românii pot avea un sistem de urgenţă aerian, ceea ce în urmă cu 10-15 ani părea o utopie”, a mai adaugat Victor Ponta.
“A fost suficient sprijin din punct de vedere instituţional şi mă bucur că sunt aici Ioan Rus, Mircea Duşa şi Gabriel Oprea”, a ţinut să mulţumească prim- ministrul.
“Toate guvernele din 2003 încoace au înţeles că este un proiect care are nevoie de continuitate şi un exemplu că atunci când începem ceva ducem până la capăt”.
“Eu am fost ca premier un continuator al acestui program. Mă alătur comemorării celor care şi-au dar viaţa în timpul misiunilor”, a adaugat VP.
Premierul: “Nu întâmplător SMURD se află în aprecierea românilor la nivel înalt. Alături de cele 8 censtre şi cel din Sălaj, alături de cele 2 avioane, unul luat de Fundaţia SMURD şi unul primit de MAI, avem capacitatea de sprijin de la MAI prin aeronavele Spartan. Încă 4 elicoptere vor asigura capacitatea dumneavoastră de a interveni inclusiv în zonele montane şi în Republica Moldova, care pot salva vieţi de români de partea cealaltă a Prutului”.

Citeşte mai multe pe…

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.