Aproape 60.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri “sunt la datorie” în TURUL II

Aproape 60.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri “sunt la datorie” în TURUL II

Aproape 60.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri “sunt la datorie” în TURUL II

by November 16, 2014 0 comments

Din dispoziţia ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, peste 58.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi angajaţi de la alte structuri operative sunt la datorie pentru a asigura desfăşurarea procesului electoral în condiţii de deplină legalitate, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

13.300 de angajaţi ai MAI au misiunea de a asigura ordinea publică, iar 4.700 de specialişti sunt mobilizaţi pentru a verifica şi soluţiona toate sesizările privind posibile incidente electorale. 34.200 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri asigură paza şi protecţia secţiilor de votare din întreaga ţară.

Pentru gestionarea oricărei situaţii care ar putea apărea pe parcursul procesului electoral, la nivelul MAI, a fost constituită o rezervă de 7.800 de oameni.

Oficialul MAI a amintit principalele reguli ale procesului electoral. Votarea a început la ora 7.00 şi se va încheia la ora 21.00, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare este cel care declară votarea încheiată şi dispune închiderea secţiei. Persoanele care se află la ora 21.00 în sala unde se votează îşi vor putea exprima opţiunea.

Refuzul oricărei persoane de a se conforma dispoziţiilor preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare cu referire la ordinea publică este considerată contravenţie şi se sancţionează cu amendă ce ajunge până 4.500 de lei.

După prima confruntare electorală din 2 noiembrie, în cursa pentru Cotroceni au rămas doi candidaţi din cei 14 înscrişi în competiţia prezidenţială – candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, şi cel al Alianţei Creştin – Liberale (ACL), Klaus Iohannis.

Citeste mai mult 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.