Mircea Geoană: “Am votat cu încrederea că se va pune punct unui experiment nefericit pentru România”

Mircea Geoană: “Am votat cu încrederea că se va pune punct unui experiment nefericit pentru România”

Mircea Geoană: “Am votat cu încrederea că se va pune punct unui experiment nefericit pentru România”

by November 16, 2014 0 comments

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că a votat cu încrederea că se va pune punct “unui experiment nefericit pentru România” – coabitarea politică.

“Am venit cu bucurie la vot, din trei motive — în primul rând pentru că punem punct unui regim politic, care a fost printre cele mai agresive și nocive pe care le-a avut această țară și într-un fel, ceea ce am fost împiedicați să facem prin vot în 2009 și 2012, se întâmplă în sfârșit acum. O a doua mare bucurie este legată de ceea ce pare să fie o participare masivă la vot, este un lucru bun, românii par să redescopere avantajele și obligațiile democrației și sper ca și în țară și în străinătate această participare să fie considerabilă, pentru a putea să redăm alegerilor și sistemului de vot din România întreaga legitimitate și forță pe care o democrație trebuie să o demonstreze”, a spus Geoană, care a venit la vot însoțit de soția sa, Mihaela.

Totodată, Înaltul Reprezentant al Prim-ministrului pentru promovarea proiectelor economice strategice și de diplomație publică a arătat că a votat cu bucuria și cu încrederea faptului că, începând de mâine, se va pune punct “acestui experiment nefericit care se numește coabitarea politică în România”.

“Sunt convins că vom avea un președinte în jurul căruia ne vom putea uni și care să poată să ne unească, un președinte care să lucreze în echipă, ca partener și nu ca adversar cu prim-ministrului și cu Guvernul pe care îl va desemna. Și sper că ne vom putea întoarce, dincolo de pasiunea și de patima acestei zile foarte încărcate de miză și de emoție, la adevăratele probleme ale țării, care sunt cele de natură economică, socială, și, da, la reputația și respectul de care ne bucurăm noi și românii în străinătate”, a explicat Geoană.

Citeste mai mult

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.