Mihai Razvan Ungureanu: In luna ianuarie, Klaus Iohannis va efectua vizite externe in Republica Moldova si la Bruxelles

Mihai Razvan Ungureanu: In luna ianuarie, Klaus Iohannis va efectua vizite externe in Republica Moldova si la Bruxelles

Mihai Razvan Ungureanu: In luna ianuarie, Klaus Iohannis va efectua vizite externe in Republica Moldova si la Bruxelles

by January 5, 2015 0 comments

Mihai-Razvan Ungureanu, consilierul personal al lui Klaus Iohannis, a declarat luni ca seful statului va efectua in luna ianuarie vizite la Bruxelles si in Republica Moldova, urmand ca in februarie sa participe la Consiliul European.

“Luna ianuarie inseamna in primul rand o vizita la Bruxelles, pe componenta NATO si UE, Consiliul European si Comisia Europeana, Republica Moldova negresit. Luna ianuarie este si luna primei mari intalniri cu corpul diplomatic din Bucuresti, asa numita receptie de anul nou, este prilejul celui mai mare discurs de politica externa. Luna februarie, in prima parte, este Consiliul European, vor fi si niste vizite bilaterale”, a precizat Ungureanu, inainte de sedinta comisiei PNL-PDL, informeaza Agerpres.

El a aratat ca se lucreaza si la o vizita la Paris a sefului statului iar in ceea ce priveste o vizita in SUA a apreciat ca aceasta “va fi la momentul oportun”.

“Punem pe picioare un profil extern al presedintelui Romaniei in asa fel incat sa fie si credibil, si bine desenat, si recunoscut ca atare. Partenerii sai de discutie in mediul international sunt foarte importanti. Este de lucru”, a spus Ungureanu.

Referindu-se la situatia sa, Ungureanu a sustinut ca nu exista incompatibilitati intre functia de consilier personal al sefului statului si cea de senator, adaugand ca va acoperi orice capitol de consiliere, dar ca accentul va fi pus pe politica externa si de securitate.

Ungureanu a mai spus ca va avea intalniri zilnice cu presedintele Iohannis la Cotroceni si ca il va insoti pe acesta in deplasarile externe pana in momentul in care diplomatul Lazar Comanescu isi va prelua atributiile de consilier prezidential pe politica externa.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat la sfarsitul anului trecut decretul privind rechemarea lui Lazar Comanescu din calitatea de ambasador al Romaniei in Republica Federala Germania. Comanescu urmeaza sa se alature echipei de consilieri prezidentiali.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<