Teroristii, incercuiti de fortele speciale. Ei s-ar ascunde intr-o casa din Nordul Frantei

Teroristii, incercuiti de fortele speciale. Ei s-ar ascunde intr-o casa din Nordul Frantei

Teroristii, incercuiti de fortele speciale. Ei s-ar ascunde intr-o casa din Nordul Frantei

by January 8, 2015 0 comments

Doi barbati suspectati ca ar fi teroristii care au atacat sediul revistei satirice Charlie Hebdo au fost localizati in nordul Frantei, in regiunea Aisne, si sunt inarmati, au declarat surse apropiate anchetei, citate de France Presse, potrivit Hotnews.

Cotidianul Le Parisien scrie ca suspectii ar fi fost localizati in localitatea Villers-Cotteret, pe drumul RN2, care leaga Parisul de frontiera franco-belgiana.

Ora 20.04: Said Kouachi a fost recunoscut drept unul dintre agresorii de la Charlie Hebdo pornind de la fotografia sa, a afirmat ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de Le Monde. Ministrul de Interne a anuntat ca 9 persoane sunt arestate.

Ora 19.57: La Corcy, unde sunt concentrate cautarile, sunt 9 grade Celsius, cu o minima de 5 grade la noapte. Maine sunt prognozate 13 grade, posibil sa ploua in zona (sursa: Yahoo Weather)

Ora 19.55: Reporterul Le Monde la fata locului transmite ca ziaristii au fost indepartati de fortele de ordine, iar in zona au venit intariri numeroase. Tensiunea creste in zona unde se fac cautari

Ora 19:10
Cautarile continua la Longpont si Corcy. Potrivit corespondentului Le Figaro, fortele de securitate continua sa cerceteze localitatile Longpont si Corcy, unde sunt prezente in numar mare si merg fin casa in casa. Toti locuitorii sunt in casele lor, localitatea pare parasita.

Ora 18:35
In cursul zilei de joi forte impresionante au cautat cei doi suspecti, ofiteri inarmati mergand din casa in casa si verificand localitatile din regiunea Aisne.

Ora 16.30 Cei doi barbati inarmati ar putea fi in padurea de langa Villers-Cotterets. Fotograful Daily Telegraph, Heathcliffe O’Malley, care se afla pe drumul N2, in apropiere de satul Longpont, a discutat cu un barbat care l-a avertizat sa paraseasca un restaurant local deoarece urmeaza sa soseasca politia.

Proprietarul restaurantului a afirmat ca i s-a spus ca “doi barbati inarmati se afla in padure”.

Ora 15:50 Fostul avocat al unuia dintre suspecti ii cere sa se predea. “Nu am decat un singur sfat sa-i dau dl Kouachi, sa se predea la politie”, a spus fostul sau avocat, Vincent Ollivier, invitat la BFMTV, “astfel incat sa se poata face lumina in aceasta afacere. Daca se va dovedi ca nu a comis faptele care ii sunt reprosate, ar putea aduce elemente care sa-l disculpe”.

Ora 15.38: In masina abandonta ieri de suspecti dupa atentat politia a gasit drapele jihadiste si coctailuri Molotov (AFP)

Ora 15:30 Trei elicoptere survoleaza Crepy-en-Valois, potrivit France 3 Picardie. Un grup de lupta de 20 de oameni se afla la bordul unui elicopter Puma in Oise, potrivit BFM TV.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.