Isarescu despre francul elvetian – trebuie sa asteptam stabilizarea situatiei

Isarescu despre francul elvetian – trebuie sa asteptam stabilizarea situatiei

Isarescu despre francul elvetian – trebuie sa asteptam stabilizarea situatiei

by February 10, 2015 0 comments

Guvernatorul BNR , Mugur Isarescu a fost astazi prezent la discutii cu membrii Comisiei de Buget Finante ai Camerei Deputatilor. Alaturi de acesta au mai fost Florin Georgescu, Liviu Voinea , Bogdan Olteanu si Ministrul Bugetului Darius Valcov. Discutiile au fost centrate pe problema romanilor cu credite in franci elvetieni.

Problema a inceput in ianuarie 2015, atunci cand SNB a renuntat la pragul de 1,2 ceea ce a dus la o apreciere a francului. Isarescu a tinut sa mentioneze ca aceasta nu este o decizie a BNR ci a Bancii Nationale Elevtiene, explicand ca masurile pe care le poate lua BNR sunt limitate.

Legat de debitorii in franci, guvernatorul BNR a declarat ca acestia nu sunt un grup omogen, iar pentru Romania problema creditului in franci nu reprezinta un risc sistemic, creditarea in franci elvetieni a sectorului privat reprezinta 1,4 din PIB. Acesta s-a declarat total impotriva unei legi care sa-i avantajeze doar pe cei cu credite in chf, in conditiile in care sunt foarte multi romani cu credite in euro, iar din 2007 pana in prezent si euro a crescut subtantial.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.