Marian Oprisan, gasit nevinovat in dosarul Caprioara. Decizie a instantei dupa 9 ani

Marian Oprisan, gasit nevinovat in dosarul Caprioara. Decizie a instantei dupa 9 ani

Marian Oprisan, gasit nevinovat in dosarul Caprioara. Decizie a instantei dupa 9 ani

by February 6, 2015 0 comments

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, vicepresedinte PSD, trimis in judecata de DNA in 2006, pentru fapte de coruptie, a fost achitat, vineri, decizia magistratilor Judecatoriei Cluj-Napoca nefiind definitiva, anunta Mediafax. Potrivit deciziei instantei, Marian Oprisan a fost achitat pentru infractiunile de utilizare a creditului in alte scopuri, abuz in serviciu si fals intelectual.

Instanta a dispus, de asemenea, incetarea procesului penal impotriva presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, pentru infractiunea de uz de fals.

Magistratii au decis incetarea procesului penal si in cazul vicepresedintelui CJ Vrancea, Mircea Diaconu, pentru infractiunile de care a fost acuzat.

Totodata, magistratii au dispus si achitarea lui Ion Costeanu, directorul Directiei Tehnice din Consiliul Judetean Vrancea, pentru infractiunea de complicitate la abuz in serviciu, instanta dispunand, totodata, incetarea procesului penal pentru complicitate la fals intelectual si uz de fals.

Instanta a decis achitarea si in cazul Valeriei Teodorescu, directorul Directiei Economice din CJ Vrancea, pentru abuz in serviciu, complicitate la aceasta fapta si complicitate la utilizarea creditului in alte scopruri si incetarea procesului penal impotriva acesteia pentru fals intelectual si uz de fals.

Un alt inculpat in acest dosar, Liviu Rusu, fost sef Serviciu Drumuri si Poduri din Directia Tehnica a Consiliului Judetean Vrancea, a fost achitat pentru complicitate la abuz in serviciu. De asemenea, instanta a decis incetarea procesului penal in cazul sau pentru complicitate la fals intelectual si uz de fals.

Instanta a mai decis si achitarea lui Valeriu Iacob, fost diriginte de santier, pentru complicitate la abuz in serviciu si a dispus incetarea procesului penal pentru fals intelectual si complicitate la uz de fals.

Magistratii Judecatoriei Cluj-Napoca au mai decis ridicarea sechestrului asigurator pus de procurori prin decizii din 2005 si 2006 pe mai multe bunuci ale lui Marian Oprisan si ale celorlalte persoane judecate in acest dosar.

Sentinta magistratilor Judecatoriei Cluj-Napoca nu este definitiva, putand fi contestata cu apel.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.