Conducerea ANRP si-a dat demisia. Motivul: amenzi pentru neplata titlurilor de despagubire

Conducerea ANRP si-a dat demisia. Motivul: amenzi pentru neplata titlurilor de despagubire

Conducerea ANRP si-a dat demisia. Motivul: amenzi pentru neplata titlurilor de despagubire

by March 2, 2015 0 comments

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), George Băeşu, i-a înaintat premierului Victor Ponta un memoriu în care reclamă că instituţia este obligată la amenzi pentru neplata în termen a titlurilor de despăgubire, însoţit de demisia sa şi a celor doi vicepreşedinţi. Victor Ponta spune că ANRP este amendat pe nedrept şi că nu se pot face retrocedări în 30 de zile.

“La ANRP avem o problema extrem de grava. Pe de o parte, Parchetul face largi investigatii legate de modul in care s-au retrocedat, restitutit (proprietati – n.red.), (…) pe de alta parte, toata conducerea ANRP este amendata in fiecare zi de instante. Sunt intre ciocan si nicovala.

Pe luna februarie au amenzi de trei ori salariul. Si atunci trebuie sa gasim o solutie. Nu se poate sa ai presiunea amenzilor din partea instantelor. Sper sa gasim o solutie ca totusi ANRP sa functioneze, dar in conditii bune si corecte”, a declarat Ponta, potrivit ziare.com.

Băeşu a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că în memoriu este precizat că împotriva ANRP există mii de procese în care este solicitată amendarea conducerii instituţiei cu zeci de mii de euro pentru neemiterea sau neplata în termenul legal de 30 zile a titlurilor de despăgubire, pentru dosare din urmă cu mai mulţi ani, existând deja decizii ale instanţei în acest sens.

Memoriul este însoţit de demisia sa şi a celor doi vicepreşedinţi ai ANRP.

“Avem o situaţie excepţională la ANRP. Cred că suntem singura instituţie din România împotriva căreia există mii de procese în cadrul cărora cetăţenii cer amendare pentru neplată sau pentru neemiterea de titluri de despăgubire. În condiţiile Legii contenciosului administrativ, suntem în situaţia în care instanţele ne aplică amenzi nu pentru faptul că nu am face bine ce facem, ci pentru că nu facem în 30 de zile. Cu alte cuvinte, ajungem noi, cei care am descoperit mizeria din domeniul retrocedărilor, să plătim pentru că alţii au furat cât au putut din acest domeniu, oamenii nemulţumiţi au făcut procese în instanţă, iar instanţele astăzi amendează pe cei care nu sunt în stare ca, în 30 de zile de când apare o hotărâre, să fie în executare”, a susţinut Băeşu.

El a arătat astfel că membrii conducerea ANRP se află în situaţia de a plăti amenzi de zeci de mii de euro pentru că nu au ştiut să fie “Supermeni”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<