Spaga incasata de Marian Vanghelie era spalata prin firmele Oanei Mizil, a unui var si a soferului

Spaga incasata de Marian Vanghelie era spalata prin firmele Oanei Mizil, a unui var si a soferului

Spaga incasata de Marian Vanghelie era spalata prin firmele Oanei Mizil, a unui var si a soferului

by March 12, 2015 0 comments

Marian Vanghelie a fost ridicat, joi, de mascaţi într-un dosar privind atribuirea de contracte publice în mod ilegal. Mai multe percheziţii au avut loc, joi, la sediul Primăriei Sectorului 5 şi la locuinţa primarului Sectorului 5. Potrivit procurorilor, Marian Vanghelie l-a ajutat pe Marian Dumitru să obţină contracte pentru lucrări publice în valoare de 2 miliarde de lei. În schimbul ajutorului, primarul Sectorului 5 percepea un comision de aproximativ 20% din valoare. Şi iubita lui Vanghelie, Oana Mizil, a ajuns la DNA, unde le-a spus tuturor că e insărcinată.

“În perioada 2007 – prezent, Vanghelie Marian-Daniel, în schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe Dumitru Marin să obţină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de sumei de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice Vanghelie Marian-Daniel percepe un „comision” de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de către Dumitru Marin, pe de altă parte. Acest „comision” este plătit de către Dumitru Marian către Vanghelie Marian-Daniel prin intermediul unor persoane apropiate lui celor doi, respectiv prin intermediul lui Dinuţ Daniel-Nicolae şi Niculae Mircea-Sorin”, susţin procurorii.

Potrivit anchetatorilor, acest comision a fost plătit, în parte, şi sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către PREMIER PALACE S.R.L. (societate controlată, prin intermediul unor societăţi tip off-shore, de către Dumitru Marin) şi societăţi comerciale controlate, prin interpuşi, de către Vanghelie Marian-Daniel, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani. De asemenea, beneficiare a unor astfel de contracte au fost societăţile Bucureşti S.A., Fashion Brand Management S.R.L. (la ambele asociat fiind Niculae Mircea-Sorin, cea din urmă fiind administrată în fapt de către Niculescu-Mizil-Ştefănescu Oana, parlamentar), CALEX BUSINESS S.R.L. (societate controlată de către Bodea Tiberiu, apropiat al lui Vanghelie Marian-Daniel) şi Economat Sector 5 S.R.L. (director general Ciocan Laura, persoană apropiată lui Vanghelie Marian-Daniel).
Procurorii mai notează că garantarea plăţii „comisionului” de 20% din valoarea contractelor publice, Dumitru Marin a cedat controlul societăţii comerciale SPLAI S.A. (societate are în proprietate numeroase imobile clădiri şi terenuri) unor persoane apropiate lui Vanghelie Marian-Daniel. Este vorba despre Murgoci Adrian, şoferul lui Vanghelie.

Procurorii au informaţii că din 2007 până în prezent, cu bani proveniţi din şpăgi, Marian Vanghelie şi vărul lui Sorin Mircea Niculae au achiziţionat bunuri mobile şi imobile în numele societăților comerciale controlate de cei doi, în scopul ascunderii originii ilicite a acestora. Mai mult, anchetatorii susţin că Oana Niculescu-Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, acţionând în calitate de administrator de fapt al societăţii comerciale comercială Fashion Brand Management S.R.L. (administrând în fapt activitatea comercială a patru magazine care funcţionează sub marca Tartine et Chocolat, situate în Bucureşti), calitate incompatibilă cu funcţia de parlamentar, a efectuat operaţiuni financiare ca acte de comerţ, cu scopul de a obţine pentru această societate foloase necuvenite

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.