Tupeu maxim la Budapesta: Romania este Statul Islamic al Uniunii Europene

Tupeu maxim la Budapesta: Romania este Statul Islamic al Uniunii Europene

Tupeu maxim la Budapesta: Romania este Statul Islamic al Uniunii Europene

by March 11, 2015 0 comments

Aproximativ 500 de persoane participante, marți, la un miting în Piața Eroilor, din Budapesta, în memoria unor martiri secui executați pe 10 martie 1854, au adoptat o petiție în care îi cer premierului român Victor Ponta să înceapă negocieri cu privire la statutul administrativ al Ținutului Secuiesc, liderul Societății pentru Ținutul Secuiesc afirmând că ”România este Statul Islamic al Uniunii Europene a secolului XXI”, relatează MTI.

Ei au protestat și față de interdicția impusă de primarul orașului Târgu Mureș de a organiza un eveniment similar celui din capitala ungară.

Liderul Societății pentru Ținutul Secuiesc, Arpad Gyorgy-Mozes, a declarat în timpul demonstrației de la Budapesta că secuilor din România le este interzisă libertatea de exprimare și a insistat că autoritățile române au în vedere distrugerea patrimoniului arhitectonic al secuilor, notează MTI.

”România este Statul Islamic al Uniunii Europene a secolului XXI”, a subliniat Arpad Gyorgy-Mozes, susținând că autoritățile române ”decapitează” săptămânal drepturi democratice precum libertatea de exprimare și de întrunire sau cel de identitate națională.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.