Fugarul Marko Attila si-a stabilit domiciliul in Ungaria. Procurorii DNA cer arestarea lui

Fugarul Marko Attila si-a stabilit domiciliul in Ungaria. Procurorii DNA cer arestarea lui

Fugarul Marko Attila si-a stabilit domiciliul in Ungaria. Procurorii DNA cer arestarea lui

by April 15, 2015 0 comments

“Din câte ştiu eu, domnul Marko Attlia în acest moment se află în Ungaria. Nu ştiu dacă domnia sa se va întoarce sau nu se va întoarce. Am spus-o în mai multe rânduri: este opţiunea fiecărui cetăţean al UE să îşi stabilească domicliul, reşedinţa, acolo unde crede el că o duce mai bine. În acest moment, domnul Marko Attila a apreciat că nu poate să rămână în ţară şi, ca atare, şi-a stabilit domiciliul, din câte stiu eu, în Ungaria”, a declarat, marţi, avocatul Eugen Iordăchescu.

Avocatul a mai arătat că nimeni nu a cerut arestarea lui Marko Attila instanţei competente şi că în prezent nu se mai impune ca Parlamentul să îşi dea avizul pentru arestare, care poate fi dispusă de Înalta Curte, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru această măsură.

Apărătorul a mai spus că refuzul lui Marko Attila de a se întoarce în ţară este “un fel de a refuza o jurisdicţie pe care nu o consideră ca fiind echidistantă”.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a primit, marţi, demisia în original a deputatului Marko Attila, pentru care DNA cerea arestarea preventivă, iar plenul Camerei urmează să se întrunească miercuri, pentru a lua act de demisie.

Marko Attila a demisionat din funcţia de deputat în 1 aprilie.

”Azi am demisionat din funcţia de deputat. A fost cea mai grea decizie a vieţii mele să mă retrag de bunăvoie şi nevinovat din munca pentru care mi-am dedicat întreaga viaţă”, scria Marko Attila pe pagina sa de Facebook.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.