Murfatlar, cea mai mare societate viticola din tara, reclamata la DNA pentru prejudicii de 700 milioane de lei

Murfatlar, cea mai mare societate viticola din tara, reclamata la DNA pentru prejudicii de 700 milioane de lei

Murfatlar, cea mai mare societate viticola din tara, reclamata la DNA pentru prejudicii de 700 milioane de lei

by April 27, 2015 0 comments

ANAF acuza companiile Murfatlar Romania SA, Euroavipo SA si alte firme de evaziune fiscala ce ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 700 de milioane de lei, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Controlul Fiscului a urmarit activitatea firmelor din ultimii patru ani. Potrivit surselor citate, ANAF acuza ca evaziunea s-ar fi realizat prin neplata taxelor si impozitelor, nerespectarea regimului de antrepozitare fiscala si prin simularea insolventei pe seama creantelor create artificial in interiorul grupului. Controlul realizat de Directia de Integritate din ANAF a dus si la prinderea unor inspectori ai Fiscului care ar fi sprijinit companiile mentionate.

Astfel, mai multi angajati ai ANAF ar fi comis infractiuni de abuz.

Prejudiciul total estimat de Fisc este de circa 160 milioane de euro, cea mai mare parte fiind atribuita firmei Euroavipo SA (peste 600 milioane de lei).

Controlul Fiscului a inceput in toamna anului 2014 si a acoperit activitatea firmelor din grupul Euroavipo in ultimii patru ani. ANAF a depus in luna aprilie 2015 doua sesizari la DNA in legatura cu cele doua firme.

Grupul Euroavipo, din care face parte si Murfatlar Romania SA, controleaza peste 25% din piata interna a bauturilor alcoolice. Printre brandurile detinute de grup se numara Unirea, Sankt Petersburg, Amador, Hanul Ars, Palinca de Buzau.

Firma SC Euroavipo SA este in acest moment in reorganizare judiciara, in urma intrarii in insolventa. Actionarul majoritar este GARLAND INDUSTRIES LIMITED, un off-shore din Insulele Virgine, cu 72% din actiuni. Ceilalti actionari semnificativi sunt Emanuel Dobronauteanu , Ion Dobronauteanu si Maria Ivanescu.

Firma SC Murfatlar Romania SA este, la randul sau, in insolventa. Cel mai important actionar este Euroavipo SA (cu 41,9% din actiuni).

Cele doua firme fac parte din grupul de firme infiintat si controlat de fratii Emanuel, Corneliu si Ion Dobranauteanu.

HotNews a cerut pe email un punct de vedere de la reprezentantul cu relatii publice al companiei Murfatlar Romania. La numerele de telefon din Bucuresti afisate pe site-ul companiei nu a raspuns nimeni. De asemenea, la numarul de telefon al companiei Euroavipo nu a raspuns nimeni. Vom publica reactia reprezentantilor celor doua companii in momentul cand vor raspunde solicitarilor trimise pe email.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.