Procurorii DNA au descins in forta la “Academia Infractorilor”. “Licentiatii” erau specializati in jafuirea magazinelor de lux

Procurorii DNA au descins in forta la “Academia Infractorilor”. “Licentiatii” erau specializati in jafuirea magazinelor de lux

Procurorii DNA au descins in forta la “Academia Infractorilor”. “Licentiatii” erau specializati in jafuirea magazinelor de lux

by April 23, 2015 0 comments

Procurorii DIICOT efectueaza 52 de perchezitii in legatura cu o grupare specializata in furturi din magazine de lux din mai multe state, liderul fiind interlopul Adrian Botez, aflat in penitenciar pentru ca a incercat sa-l asasineze pe Dumitru Mironescu, sustin surse judiciare, citate de Agerpres.

Purtatoarea de cuvant a DIICOT a declarat, intr-o conferinta de presa, ca jafurile aveau loc atat ziua cat si noaptea, fiind folosite inclusiv coctailuri Molotov.

Potrivit acesteia, furturile au fost comise in mai multe tari europene, precum Belgia, Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda sau Andorra. Produsele jafurilor, inclusiv un Rolls Royce mov, au fost aduse in Romania.

Niciun atac nu dura mai mult de 60 de secunde, a spus reprezentanta DIICOT, care  a explicat ca un membru al gruparii statea la usa pentru a nu se depasi acest timp.

Aceasta a dezvaluit ca in “Academia Infractorilor Romani” functiona legea omerta: “liderul gruparii era asigurat de tacerea celor implicati”. Cand cineva era arestat, se comunica prin scrisori trimise familiei in limbaj codificat.

Membrii gruparii respectau reguli stricte stabilite de sefi. “Erau spalati pe creier”, a spus reprezentanta DIICOT.

Gruparea era organizata dupa reguli militare iar liderul este Adrian Botez, care a infiintat Academia Infractorilor Romani. El conducere reteaua din penitenciar, fiind cel care a fost eliberat anul trecut din greseala, insa ulterior a fost prins, avand de executat o condamnare de 10 ani de inchisoare pentru tentativa de omor asupra lui Mironescu.

Valoarea furturilor depaseste 10 milioane de euro. Potrivit surselor, doar in cazul unei spargeri, anul trecut, la o bijuterie de lux din Marea Britanie s-au furat bunuri de 1,2 milioane de lire.

Aceleasi surse sustin ca, in Academie, au fost recrutati peste 100 barbati. Membrii gruparii aveau un cod de conduita al infractorului scris, aprobat de “comandantul suprem”, Adrian Botez, care cuprindea indicatii cum sa scape de anchetatori.

Suspectii foloseau case conspirative din Bucuresti pentru antrenamente.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.