Presedintele CJ Iasi, saltat de procurorii DNA. “Sunt singurul din sat care nu stie ce se intampla”

Presedintele CJ Iasi, saltat de procurorii DNA. “Sunt singurul din sat care nu stie ce se intampla”

Presedintele CJ Iasi, saltat de procurorii DNA. “Sunt singurul din sat care nu stie ce se intampla”

by May 7, 2015 0 comments

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, a fost retinut de procurorii DNA Iasi, joi seara, dupa aproximativ cinci ore de audieri, in dosarul de coruptie in care au fost retinute si Carmen Irimescu si Teodora Jinga, angajate ca sef serviciu in cadrul CJ Iasi, informeaza Mediafax.

Adomnitei a fost ridicat de procurorii DNA, joi dupa-amiaza, in municipiul Iasi, el fiind dus la audieri. El a afirmat ca a fost chemat sa dea declaratii in fata procurorilor si ca are sentimentul ca este “singurul din sat care nu stie ce se intampla in jurul sau”.

“Am fost chemat la audieri si astept pe hol. Nu am fost ridicat din trafic. Am sentimentul acela ca sunt singurul din sat care nu stie si nu intelege ce se intampla in jurul sau”, a spus Adomnitei, citat de Mediafax. Mentionam ca, initial, aparuse informatia potrivit careia Adomnitiei fusese ridicat de procurori in timp ce se afla in trafic.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean din Iasi, Marius Parciu, a afirmat ca, alaturi de presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, au fost dusi la audieri de catre procurorii DNA alti doi angajati ai institutiei, toti trei fiind “escortati” de catre jandarmi de la sediul administratiei judetene.

“Au fost chemate la audieri trei persoane din cadrul Consiliului Judetean, una dintre acestea fiind presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei”, a declarat Marius Parciu, purtatorul de cuvant al CJ Iasi, fara a preciza despre ce dosar este vorba.

In 15 aprilie, procurorii DNA au facut 21 de perchezitii, dintre care 19 la Consiliul Judetean Iasi, in birourile unor directori ai Directiei Economice, Serviciului Financiar Contabil si Directiei Achizitii, intr-un dosar in care sunt vizate fapte de coruptie si fals, care ar fi fost comise in perioada 2013-2015.

Sursele judiciare citate de Mediafax nu au confirmat ca audierile de joi ar avea legatura cu dosarul in care s-au facut cele 21 de perchezitii de la mijlocul lunii aprilie.

Presa locala precizeaza ca tot joi au mai fost dusi la audieri si Teodora Jinga, sefa Directiei de Proiecte Europene, din cadrul Consiliului Judetean Iasi si una dintre persoanele care lucra la departamentul respectiv, si anume Ioana Rata.

La momentul desfasurarii percheziitiilor din 15 aprilie, Cristian Adomnitei nu se afla in tara, el fiind la Bruxelles, unde a participat la sedinta plenara a Comitetului Regiunilor.

Potrivit unor surse judiciare, in cazul perchezitiilor facute in 15 aprilie, sunt in atentia procurorilor anticoruptie presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, vicepresedintele Alin Aivanoaei, fostul vicepresedinte Victor Chirila si directorul executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila, Cristina Teodora Jinga.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.