Liviu Dragnea: Absenta lui Victor Ponta tulbura foarte mult partidul si coalitia. La nivel central si in teritoriu

Liviu Dragnea: Absenta lui Victor Ponta tulbura foarte mult partidul si coalitia. La nivel central si in teritoriu

Liviu Dragnea: Absenta lui Victor Ponta tulbura foarte mult partidul si coalitia. La nivel central si in teritoriu

by June 26, 2015 0 comments

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Baia Mare, ca absenta premierului din tara “tulbura foarte mult partidul si coalitia”. Dragna mai mai spus ca exista  nemultumiri  in partid “fata de anumite declaratii, gesturi si actiuni care s-au intamplat in coalitie in ultimele zile”, transmite Agerpres. Dragnea a facut aluzie la declaratiile lui Gabriel Oprea, care a anuntat ca il va vota pe Mihai Razvan Ungureanu, propus de presedintele Iohannis la sefia SIE.  Rovana Plumb a declarat ca PSD va vota impotriva, pe motiv ca MRU este un “simbol al basismului”

Dragnea a subliniat ca PSD nu intentioneaza sa paraseasca guvernarea, insa nu va sta in orice conditii.

“PSD-ul nu intentioneaza sa iasa de la guvernare. Nu ia in calcul o asemenea varianta pentru ca avem, totusi, o responsabilitate. Vrem sa exercitam guvernarea, dar vrem sa o exercitam in sensul plin al cuvantului (…). Nemultumire in partid exista fata de anumite declaratii, gesturi si actiuni care s-au intamplat in coalitie in ultimele zile si sunt firesti. Sunt nemultumiri nu numai la nivelul conducerii partidului, dar sunt nemultumiri si la baza lui, pentru ca oamenii, dintr-odata, nu mai inteleg: suntem in coalitie, nu mai suntem in coalitie? Ce faceti acolo la Bucuresti de nu va intelegeti, adica in sensul acesta. Lucrurile acestea trebuie limpezite, plus ca trebuie sa apara rapid si la partid o coerenta in ceea ce priveste comunicarea si decizia pe subiectele importante politice, si din Parlament, si din actiunea politica”, a spus Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Acesta a subliniat ca PSD vrea sa ramana la guvernare insa nu in orice conditii.

“Am zis ca vrem sa ramanem la guvernare, ca orice partid normal la cap, si la conducere (…). Nu putem sta la guvernare in orice conditii – si ma refeream la dorinta noastra, care cred ca este fireasca, de a nu fi captivi in propria guvernare. Cand esti principalul partid de guvernamant ai prim-ministrul. Sigur, se discuta in coalitie, dar nu putem sa fim executantii unor teme politice sau subiecte legislative. Eu cred, sper ca dupa ce se v-a intoarce Victor Ponta in tara- sper sa se intoarca cat mai repede si cat mai valid – lucrurile se vor regla si coalitia va functiona in continuarea asa cum a functionat pana acum doua – trei saptamani de zile. Repet: noi dorim sa ramanem la guvernare pentru ca e o guvernare care a produs efecte pozitive si deja incepe sa se simta, dincolo de crestere economica, si multumirea oamenilor, cel putin cu masura de scadere a TVA-ului la alimente”, a afirmat Dragnea.

Coordonatorul politic al PSD a admis ca interventia chirurgicala suferita de premier a fost una complicata, iar plecarea acestuia din tara a schimbat comportamentul in coalitie.

” Premierul e mai bine decat era initial, dar nu foarte bine, operatia fiind foarte complicata, recuperarea este foarte grea si trebuie sa o faca cu foarte mare atentie pentru a ramane, totusi, cu piciorul intreg, cu genunchiul intreg. Sper sa faca o recuperare cat mai buna. Eu i-am spus si personal, si public si o spun cu toata prietenia sa incerce sa gaseasca toate modalitatile medicale, procedurale prin care ar putea sa vina in tara, sa faca recuperarea aici, sa ajunga la Guvern. Este o perioada in care aceasta lipsa tulbura foarte mult partidul si tulbura foarte mult si coalitia cu efecte in exercitarea actului de guvernare (…) Ne dorim sa vina cat mai repede si am inteles ca nu ne dorim numai noi partidul, ci si restul”, a precizat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.