Rechizitoriu: Mihail Vlasov, trafic de influenta pe langa Alina Gorghiu pentru a-si promova interesele

Rechizitoriu: Mihail Vlasov, trafic de influenta pe langa Alina Gorghiu pentru a-si promova interesele

Rechizitoriu: Mihail Vlasov, trafic de influenta pe langa Alina Gorghiu pentru a-si promova interesele

by June 15, 2015 0 comments

Numele premierului Victor Ponta și al Alinei Gorghiu apar în rechizitoriul celui de-al doilea dosar al lui Mihail Vlasov, anunță Realitatea Tv. În document este menționat și Tăriceanu.

Se precizează în rechizitoriu, că Vlasov a depus o muncă asiduă pentru a exercitat influența asupra  parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, printre care și Alina Gorghiu.

”După finalizarea proiectului de act normativ inculpatul Mihail Vlasov a depus o muncă asiduă pentru influenţarea unor parlamentari din toată sfera politică în vederea semnării şi susţinerii respectivei iniţiative legislative.

În special, influenţa s-a exercitat asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional (Florin Iordache, Alina Gorghiu şi Aurel Vainer) ori prin intermediul unor membri ai Camerei de Comerţ şi Industrie a României ori camerelor teritoriale (Andras Edler). De asemenea, inc. Mihail Vlasov a iniţiat o campanie pentru obţinerea sprijinului politic în vederea adoptării proiectului normativ privind registratorul comercial”,  se arată în rechizitoriu.

Potrivit aceluiași document,  Alina Gorghiu a fost audiată în acest dosar pe 17 februarie 2015: 

”La data de 17.02.2015, martora Gorghiu Alina-Ştefania, deputat în Parlamentul României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional a declarat, că, la începutul anului 2013, a fost contactată de către deputatul Florin Iordache care i-a solicitat să semneze propunerea legislativă privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în Registrul Comerţului. Martora declară că nu şi-a pus problema cine a redactat acest proiect de lege, însă arată că acesta era un proiect asumat de formaţiunea politică din care face parte. Alina Gorghiu arată că nu a purtat discuţii cu deputatul Mircea Grosaru asupra acestei iniţiative legislative, însă s-a întâlnit cu acesta la Curtea de Arbitraj şi a presupus că a fost numit arbitru”

Iată secvențele în care apare și numele lui Ponta, în care Vlasov preciezează că premierul i-ar fi promis că Registrul Comerțului va trece în subordinea sa, la Camera de Comerț. Pe de altă parte, apare și numele lui Tăriceanu în rechizitoriu. Vlasov mai precizează că prietenii săi din același spectru politic i-au promis pentru a treia oară că Registrul va trece în subordinea sa:”O dată, Alianţa DA, după aia din PNL, prin TĂRICEANU şi acum prin PONTA”, se arată în document:

Astfel, la data de 27.12.2012, ora 14:07:42, inc. Mihail Vlasov îi comunică martorei Brânduşa Ştefănescu faptul că are sprijinul politic din partea unor funcţionari guvernamentali(vol. 4, filele 46-52).

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.