Perchezitii ale Parchetului General la Universitatea Eftimie Murgu din Resita, condusa de sotia lui Sorin Frunzaverde

Perchezitii ale Parchetului General la Universitatea Eftimie Murgu din Resita, condusa de sotia lui Sorin Frunzaverde

Perchezitii ale Parchetului General la Universitatea Eftimie Murgu din Resita, condusa de sotia lui Sorin Frunzaverde

by July 9, 2015 0 comments

Procurorii Parchetului General efectueaza astazi, 9 iulie, perchezitii in 18 locatii din judetele Caras-Severin si Timis, anunta Parchetul. Printre locurile unde se fac perchezitii se afla si Universitatea “Eftimie Murgu” din Resita, relateaza Agerpres. Aici, mai multi profesori universitari sunt acuzati ca cereau mita de la studenti, pentru a-i promova la examenul de licenta. Rectorul Universitatii “Eftimie Murgu” din Resita este Doina Frunzaverde, sotia lui Sorin Frunzaverde.

Parchetul General anunta, intr-un comunicat de presa, ca “procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza cercetari intr-o cauza penala avand ca obiect savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu, fals intelectual, luare de mita si dare de mita savarsite de catre cadre didactice universitare si studenti, constand in conditionarea promovarii examenelor de primirea unor sume de bani, chiar si in conditiile in care studentii nu se prezentau la examen, precum si in tranzactionarea unor lucrari de licenta elaborate/sustinute in anii anteriori contra unor sume de bani percepute de la cursanti cuprinse intre 300-400 euro pe lucrare“.

In cursul zilei de azi, pe baza autorizatiilor emise de Tribunalul Bucuresti, politisti din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, sprijiniti de lucratori ai Brigazii Speciale de Interventie ‘Vlad Tepes’ a Jandarmeriei, sub coordonarea procurorilor, efectueaza perchezitii in 18 locatii din judetele Caras-Severin si Timis, fiind vizate institutii publice de invatamant, precum si locuintele unora dintre persoanele care fac obiectul cercetarii“, precizeaza Parchetul General.

Parchetul precizeaza ca “in documentarea activitatii infractionale procurorii au beneficiat de suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii“.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<