Pe urmele Greciei! Un proiect de lege propune introducerea celei de a 13 pensii

Pe urmele Greciei! Un proiect de lege propune introducerea celei de a 13 pensii

Pe urmele Greciei! Un proiect de lege propune introducerea celei de a 13 pensii

by August 5, 2015 1 comment

Un parlamentar UNPR propune cea de-a 13-a pensie. Nu pentru toţi, ci doar pentru persoanele care au un venit lunar de cel mult 1.500 de lei.

Senatorul Constantin Popa spune că ideea i-a venit după ce a văzut cum stau la cozi bătrânii, la C.A.R., înainte de sărbători, doar ca să aibă ce pune pe masă.

Parlamentarul precizează că din cei 5,8 milioane de pensionari, 5,2 milioane au indemnizaţii sub 1.500 de lei. Deocamdată, proiectul este în lucru şi urmează să fie depus la Camera Deputaţilor, în septembrie.

“În acest moment lucrăm la o sursă bugetară, dar în principiul vor beneficia de a 13-a pensie persoanele care au o venituri de maximul 1500 de lei, la cererea”, a afirmat parlamentul, adăugând că proiectul va fi depus la toamnă.

 

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Magda Karolidou
    #1 Magda Karolidou 8 August, 2015, 23:53

    Aici faceti o mica MARE greseala . A 13-a si a14-a pensie nu era din bugetul de stat si nici din cel al asigurarilor . Ele erau date din banii nostri in felul urmator: la iesirea la pensie se calcula pensia lunara care se inmultea cu 12 si se impartea la 14. In felul acesta pensia lunara era mai ica , dar aveam a 13-a de Craciun si a 14-a impartita la Pasti si in luna iulie pentru vacanta.Lasa ca banii asigurarilor de sanatate si pensii a fost jucat la bursa prin anii 2000 si pierdut in totalitate si , pana acum , nimeni nu a raspuns de asta.Eu consider o mare nedreptate si greseala sa se publice asemenea “stiri” fara a fi verificate . Oamenii mai cred in ce spune un ziarist sau altul si e pacat sa creem o opinie gresita.Tot ce va spun , o spun in cunostinta de cauza , eu fiind pensionara a statului Ellen .Pentru a13-a pensie s-a castigat procesul la CEDO si urmeaza sa se reintroduca sau sa se mareasca pensiile cu suma respectiva
    Va multumesc pentru ca ati avut rabdare sa cititi

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.