Presedintele PSD Satu Mare: Sunt colegi din partid care se folosesc de DNA pentru a lua locul sefului de organizatie

Presedintele PSD Satu Mare: Sunt colegi din partid care se folosesc de DNA pentru a lua locul sefului de organizatie

Presedintele PSD Satu Mare: Sunt colegi din partid care se folosesc de DNA pentru a lua locul sefului de organizatie

by August 12, 2015 0 comments

Presedintele PSD Satu Mare a vorbit intr-un interviu la o televiziune locala despre concurenta neloiala in partid, acuzand faptul ca exista membri in PSD care incearca sa convinga alti colegi sa depuna plangeri penale pentru “a-ti lua locul”, lucru pe care Govor il considera a fi “o chestie marsava”, relateaza Gazeta de Nord-Vest. Govor a vorbit si despre scandalul stenogramelor de anul trecut, cand DNA Oradea s-a autosesizat dupa ce site-ul Gandul a publicat inregistrarea si stenogramele discutiilor purtate de seful PSD Satu Mare, Mircea Govor, cu primari, directori de scoli si de deconcentrate din judet, in care liderul PSD ii ameninta si pe acestia ca nu vor mai primi nici un ban de la Consiliul Judetean daca nu scot rezultate bune pentru Victor Ponta la turul 2 al alegerilor.

Tentative de compromitere în faţa Rovanei Plumb
Mircea Govor a explicat contextul în care s-a decis să candideze din nou la preşedinţia PSD Satu Mare. “După acel incident, a mai fost o discuţie la nivel naţional în partid. Fiind membru în Comitetul Executiv Naţional, particip la toate şedinţele, unde se discută toate problemele importante. S-a stabilit la un moment dat să se separe cele două funcţii, cea politică de cea administrativă. După ce am văzut că se umblă la tras tot felul de sfori, am decis să rămân doar în funcţia administrativă, să-i las pe cei care m-au înregistrat şi care vroiau, practic, să mă elimine. După aceea s-a revenit şi nu s-a mai introdus în statut această prevedere, pentru că, la nivel naţional, foarte mulţi dintre colegii noştri, în special cei din administraţia locală, nu au fost de acord. Au început pe urmă discuţiile pentru conferinţele judeţene. Când am văzut că discută unii-alţii, că pe un site din Satu Mare a apărut un fel de competiţie, am stabilit că orice competiţie trebuie să se desfăşoare într-un cadru statutar, iar cei care doresc funcţia să-şi depună candidatura la Conferinţa Judeţeană. După ce m-am consultat cu domnii Ponta, Dragnea şi Dolineaschi, mi-am depus candidatura pentru că toţi trei m-au îndemnat să mă înscriu în cursă. După ce a intervenit acea demisie neaşteptată a domnului Ponta, iar doamna Rovana Plumb a preluat partidul, nu m-am gândit să renunţ la candidatură. Am realizat în acel moment că începeau şi alţii să iasă la încălzire. La Comitetul Naţional, doamna Rovana Plumb mi-a spus că vine sâmbăta la Conferinţa Judeţeană. Mi-a reproşat că nu am invitat-o, însă i-am spus că l-am invitat pe preşedintele partidului, domnul Dragnea, căci eu tot aşa îl consideram preşedinte executiv, şi pe domnul Dolineaschi, căci încă nu ştiam că domnul Ponta va demisiona. Am un respect deosebit pentru doamna Rovana Plumb, e o femeie excepţională, e un ministru foarte bun, n-am avut dispute cu ea, dar probabil câţiva dintre colegii noştri de aici au avut grijă şi i-au transmis că eu sunt împotriva dânsei. N-am fost împotriva dânsei şi nici nu sunt pentru că la Consiliul Naţional pentru fiecare candidatură era necesară susţinere din teritoriu. Eu i-am transmis susţinerea din partea PSD Satu Mare în termenul stabilit. Însă câţiva colegi de aici din Satu Mare au avut grijă să-i transmită că am folosit diferite cuvinte la adresa dânsei şi sunt împotriva sa. Pentru mine domnul Dragnea este un om politic foarte puternic, de care PSD are mare nevoie. Aşa că nu puteam să sprijin pe altcineva decât pe el în acel moment. Înaintea numărării votului i-am spus doamnei ministru că o aşteptăm la Satu Mare şi că voi candida chiar dacă va câştiga alegerile şi-l voi învinge pe contracandidatul meu, care probabil acum se pregăteşte pentru asta, iar pe urmă vom vedea cum merg lucrurile în partid”, a arătat Govor.

Concurenţă neloială cu plângeri penale

“Competitiile din partid si in special criteriile acestea de integritate care s-a dorit a se introduce in statut au creat o competitie neloiala chiar si la Satu Mare. Au fost situatii in care unii, daca au o ocupatie oarecare si sunt in contact cu oamenii, un avocat de exemplu, umbla pe la colegii din partid incercand sa-i determine sa faca plangeri impotriva ta ca sa poata sa-ti ia locul. O chestie marsava, o dovada de lipsa de bun simt. S-au creat tot felul de probleme de genul acesta. Sunt de parere ca viata politica ar trebui sa se desfasoare pe un teren normal, nu prin astfel de manarii prin care incerci sa atragi un politician in sfera penala pentru ca sa-i iei locul in fruntea partidului. Am vrut sa fac o conferinta de presa, dar am renuntat pentru ca n-am vrut sa expun partidul. Anumite persoane au incercat si cu mine sa faca chestii de genul acesta, sa foloseasca institutiile de forta ale statului ca sa ma compromita si sa poata apoi sa-mi ia locul. Dupa chestia cu inregistrarea, am trecut si peste acest moment. Mi s-a si sugerat de catre unii sa fac pasul in spate, sa las pe altii mai tineri. Insa nu sunt un om atat de lipsit de experienta si atat de fricos” a declarat Govor intr-o emisiune a postului de televiziune Nord Vest TV.

Despre scandalul stenogramelor, Govor a afirmat:  “Dupa primii doi ani, nu am mai vrut sa candidez pentru ca in timpul campaniei electorale la prezidentiale, dupa cum stiti, a fost o sedinta asa, mai agitata. Nu m-am suparat nici pe lege, nici pe alegatori, insa m-am suparat pe colegii care m-au inregistrat. Practic, prin acest lucru au incercat sa-si bata joc de partid, caci de mine, personal, n-au avut cum. N-am incalcat legea, dar au vrut sa ma expuna unui circ national. Intr-o anumita masura au si reusit, caci i-au avantajat pe adversarii nostri politici pe moment. Atunci am stat si m-am gandit. Este foarte greu sa conduci un partid, in care sunt oameni de tot felul. In fiecare partid, nu numai la noi. PSD este un partid puternic, bine structurat si cu foarte multi oameni de valoare. La ora actuala, PSD are cei mai puternici politicieni. Nu e usor sa conduci un asemenea partid. Daca ar fi usor, l-ar conduce oricine. Sa fii presedintele unui partid ca PSD nu este la indemana oricui. Este atat o onoare, trebuie sa recunosc acest lucru, dar este si o responsabilitate foarte mare”, a spus Govor.

Listă lungă de investiţii
Mircea Govor a prezentat lista investiţiilor aflate în derulare în judeţul Satu Mare. “La nivel judeţean, avem 72 de investiţii în derulare prin intermediul Ministerului Dezvoltării. Unele sunt realizate deja în proporţie de 17% până la 30%, fiind începute anul trecut. Altele sunt la început. Sper din suflet să le terminăm până anul viitor în iunie, iar schimbările să fie vizibile în fiecare localitate. Vorbesc de drumurile judeţene, pentru că la ora actuală sunt în derulare licitaţiile pentru lucrările de modernizare de pe DJ 195 Potău, DN 19F, DJ 195 C Pir – limită judeţul Bihor, DJ 196 Carei – Foieni, DJ 195C Ady Endre – Căuaş, limită judeţ Maramureş – Bârsău de Sus – limită judeţ Maramureş, DJ 193 Satu Mare- Amaţi- Ruşeni- Tătărăşti- Necopoi- Homorodu de Jos- Homorodu de Mijloc- Homorodu de Sus- Solduba- Hodişa- Socond. Pe acest ultim drum se va realiza ceea ce spuneam acum trei ani, unirea celor două părţi ale Codrului. Sper ca până în septembrie să fie finalizate licitaţiile pe toate aceste tronsoane. Mai departe urmează: DJ 108L Tăşnad – Cig – Eriu Sâncrai – Craidorolţ – Pişcari- Terebeşti – Gelu – Mădăras, DJ 108M: Tăşnad (DN 1F) – Santău – Chereuşa – Andrid – Dindeşti – Irina – Portiţa – Vezendiu – Tiream – Carei – Cămin – Lucăceni – Berveni – graniţa Ungaria, DJ 195 B Doba (DN 19)- Boghiş- Dacia – Moftinu Mare-Crişeni-Craidorolţ-Ţeghea-Mihăieni-Acâş – (DN 19A). Cei care umblă la Mănăstirea Ţeghea vor avea asfalt şi de la Acâş- Mihăieni şi de la Moftin- Craidorolţ. Lista mai cuprinde şi drumul judeţean Căpleni- Carei- Biserica Franciscană, Boghiş- Moftinu Mare- Crişeni, DJ 109H Turţ – Batarci, Doba- Boghiş- Dacia- Traian. Pentru Luna Şes s-a alocat diferenţa de bani pentru ca să poată funcţiona telescaunul şi pârtia, ca să putem schia la iarnă. Mai putem vorbi de reţelele de canalizare în Racşa, Târşolţ, Supur, Pomi, Bicău, Aciua, reţele de apă la Mărtineşti, Crucişor, Terebeşti”, a declarat Govor.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a mai enumerat investiţiile din Negreşti, Tăşnad, Ardud. Drumul Careiului intră în modernizare, alocându-se 55 milioane lei, se modernizează toate străzile din Curtuiuş, străzile de pământ din municipiul Satu Mare, străzile Depozitelor, Diana, Digului. Se va finaliza primăria din Tăşnad. Pentru toate aceste investiţii în derulare au fost alocaţi bani de către Ministerul Dezvoltării, a specificat vicepreşedintele Govor. “Vor veni banii pentru dotarea Ambulatoriului de pe strada Gheorghe Lazăr şi dotarea cu aparatură a Spitalului Judeţean. La sfârşitul anului trecut s-au plătit arierate de 4,5 milioane de euro la Spitalul Judeţean, acuma se vor achita din nou cheltuielile cu medicamente şi cu toate cele necesare bunei desfăşurări a activităţii”, a adăugat Mircea Govor.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.