Dan Sova a castigat un proces cu Monica Macovei in baza unui fals proces verbal

Dan Sova a castigat un proces cu Monica Macovei in baza unui fals proces verbal

Dan Sova a castigat un proces cu Monica Macovei in baza unui fals proces verbal

by September 17, 2015 0 comments

Senatorul Dan Sova ar fi folosit un proces verbal falsificat intr-un proces de calomnie deschis impotriva Monicai Macovei in anul 2009, sustin procurorii DNA in rechizitoriul prin care Dan Sova si Victor Ponta au fost trimisi in judecata, potrivit Agerpres. Monica Macovei, actual europarlamentar si fost ministru al Justitiei,  l-a acuzat in mai multe randuri pe Dan Sova ca a primit, prin casa sa de avocatura, contracte de asistenta juridica de la companii de stat din judetul Gorj, cu sprijinul lui Victor Ponta.

In perioada aprilie 2010 – 2011, in conditiile in care in mass-media au aparut o serie de articole cu privire la contractele de asistenta juridica semnate cu complexurile energetice Rovinari si Turceni, Sova a conceput si semnat 11 inscrisuri denumite procese-verbale ale Adunarii Generale a Asociatilor SCA ‘Sova si Asociatii’, inscrisuri antedatate si care prezinta in cuprinsul lor o stare de fapt inexistenta. Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca dosarul respectiv este cel in care Dan Sova a actionat-o in judecata pe Monica Macovei, informatie confirmata si de datele postate pe portalul acestei instante.

Tribunalul Bucuresti a respins in octombrie 2010 actiunea lui Dan Sova, care a acuzat-o de calomnie pe Monica Macovei, insa, la judecarea apelului, Curtea de Apel Bucuresti a obligat-o pe Monica Macovei sa-i plateasca 10.000 de lei daune lui Sova, decizia fiind mentinuta in anul 2013 de Curtea Suprema.

“Procesul-verbal datat 15.01.2007, care vizeaza hotararea adunarii generale a SCA ‘Sova si Asociatii’, in sensul ca datorita plecarilor dese in strainatate ale inculpatului Sova Dan-Coman a fost imputernicit (…), a fost folosit in data de 27.04.2010, cand inculpatul l-a depus la dosarul nr. (…)/3/2009 al Tribunalului Bucuresti, avand ca obiect actiune in raspundere delictuala, in care la data de 06.10.2009 reclamantul Sova Dan-Coman a chemat-o in judecata pe parata (…)”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Monica Macovei declara, in anul 2011, dupa ce a pierdut procesul cu Dan Sova, ca “In anii 2007-2008, ‘Sova si asociatii’ a obtinut circa 5,6 milioane lei de la companii din judetul Gorj, in perioada anterioara si, mai ales, pe parcursul relatiilor de parteneriat cu deputatul de Gorj si avocatul Victor Ponta (…). Am sustinut constant – si sustin in continuare – introducerea incompatibilitatii intre calitatea de avocat si cea de parlamentar, fiind si initiatoarea, pe vremea cand eram ministru al Justitiei, a unui proiect de lege in acest sens. Ceea ce a scris presa despre parteneriatul Ponta-Sova nu a facut decat sa-mi intareasca aceasta convingere: parlamentarii nu trebuie sa profeseze ca avocati.”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.