Elena Udrea: Daca eu sunt vinovata in dosarul Gala Bute, trebuie sa impart vinovatia cu Catalin Predoiu si Emil Boc

Elena Udrea: Daca eu sunt vinovata in dosarul Gala Bute, trebuie sa impart vinovatia cu Catalin Predoiu si Emil Boc

Elena Udrea: Daca eu sunt vinovata in dosarul Gala Bute, trebuie sa impart vinovatia cu Catalin Predoiu si Emil Boc

by September 23, 2015 0 comments

Elena Udrea a declarat miercuri, la ICCJ, ca va solicita sa fie audiati ca martori, in dosarul sau, fostul premier Emil Boc si fostul ministru Catalin Predoiu, care sa dea detalii despre aprobarea unei HG privind implicarea ministerului Turismului in promovarea Romaniei in cadrul Galei Bute, informeaza Mediafax.

Cererile si exceptiile inculpatilor din dosarul “Gala Bute” au fost luate in discutie, miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in camera preliminara si in sedinta secreta.

Elena Udrea a contestat, in fata instantei, actul prin care a fost deferita justitiei, cerand refacerea partiala a anchetei, pentru ca nu ar fi concret explicata fapta de abuz in serviciu, de care au acuzat-o procurorii si nu este judecat omul care i-ar fi dat banii drept mita.

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului a declarat, la iesirea de la ICCJ, ca procurorii s-au grabit cu rechizitoriul pentru ca in cauza erau arestati, dar in acest fel s-a prejudiciat foarte mult calitatea acuzarii.

“Spre exemplu, la infractiunea de abuz in serviciu, nu se spune care este fapta pe care am savarsit-o, adica ce a facut Elena Udrea gresit, ce act a semnat sau ce actiune a fost gresita de sunt acuzata de abuz in serviciu”, a mai spus Udrea.

Ea a adaugat ca fostul premier Emil Boc si fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu ar putea explica in fata instantei in ce conditii au semnat Hotararea de Gvern si ar putea spune daca ea a determinat institutia in promovarea si aplicarea acelui document.

“In mod cert ii voi cere ca martori pe Emil Boc si pe Catalin Predoiu, pentru ca a existat o HG privind implicarea ministerului (Dezvoltarii Regionale si Turismului, n.r.) in promovarea Romaniei in cadrul Galei Bute si pentru ca in descrierea acuzatiei la adresa mea este aceea ca eu am determinat Guvernul sa accepte implicarea ministerului”, a mai spus Udrea.

Udrea a adaugat ca Boc si Predoiu trebuie chemati ca martori in dosarul “Gala Bute” si trebuie vazut cum s-a dat aceasta hotarare de Guvern, pentru a se stabili daca “era ceva ilegal”.

“Daca a fost ceva ilegal, atunci a semnat si domnul Predoiu. Adica trebuie sa vedem daca e ilegal la Elena Udrea, atunci trebuie sa fie ilegal si la domnul Predoiu, nu poate sa fie doar Udrea trimisa in judecata pe acest aspect”, a mai spus fostul ministru.

Udrea a mai aratat ca a contestat faptul ca “nu este in dosar” si cel despre care spun procurorii ca ar fi dat mita care a ajuns de la fostul secretar general in MDRT Gheorghe Nastasia la ea.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<