A fost ucis liderul ISIS? Armata irakiana a bombardat convoaiele Statului Islamic

A fost ucis liderul ISIS? Armata irakiana a bombardat convoaiele Statului Islamic

A fost ucis liderul ISIS? Armata irakiana a bombardat convoaiele Statului Islamic

by October 11, 2015 0 comments

Fortele aeriene irakiene au bombardat, duminica, convoiul liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, in provincia Anbar din vestul tarii, in apropiere de granita cu Siria. In acest moment nu exista informatii despre starea lui Abu Bakr al-Baghdadi, potrivit Reuters, care citeaza un comunicat al armatei irakiene. Armata irakiana a precizat că forțele aeriene au bombardat si o locație în care Bagdadi planificase sa se intalneasca cu alti comandanti ai Statului Islamic. “Multi lideri ai grupului au fost ucisi sau raniti”, sustine armata irakiana.

“Fortele aeriene irakiene au bombardat convoiul teroristului Abu Bakr al-Baghdadi in timp ce se indrepta spre Karbala pentru a participa la o intalnire cu comandantii Daesh (acronimul arab pentru Statul Islamic – n.red.)”, a aratat armata irakiana, intr-un comunicat.

“Locatia intalnirii a fost, de asemenea, bombardata si multi dintre liderii grupului au fost ucisi sau raniti. Soarta lui al-Baghdadi este necunoscuta, el fiind transportat de un vehicul. Starea lui de sanatate este inca neclara”, au declarat reprezentantii armatei irakiene.

In noiembrie 2014, in urma loviturilor aeriene conduse de SUA impotriva unui convoi al Statului Islamic in apropierea orasului irakian Mosul, media internationala a fost inundata de zvonuri conform carora liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi ar fi fost ranit sau chiar ucis.

Al-Baghdadi este asociat cu cresterea ISIS intr-o entitate transnationala, care controleaza teritorii si detine toate parghiile unui stat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.