Aproape 30 de tineri au murit in Clubul Colectiv, in acordurile melodiei: Ziua in care murim

Aproape 30 de tineri au murit in Clubul Colectiv, in acordurile melodiei: Ziua in care murim

Aproape 30 de tineri au murit in Clubul Colectiv, in acordurile melodiei: Ziua in care murim

by October 31, 2015 0 comments

Tragedia de vineri seară din Clubul Colectiv din Bucureşti a pornit de la efectele pirotehnice folosite în timpul concertului de lansare a unui nou album al trupei Goodbye to Gravity. Primul single lansat de formaţie de pe noul album se intitulează, în mod straniu, “The Day We Die“, Ziua în care murim.

Basistul şi vocalistul trupei Goodbye to Gravity se află la Spitalul Floreasca, fiind printre cei răniţi în incendiul din clubul Colectiv, potrivit apropiaţlor trupei rock.

Unul dintre apropiaţii trupei a scris sâmbătă dimineaţa pe pagina de Facebook a Goodbye to Gravity că basistul Alex Pascu se află în stare stabilă la spital. Potrivit unor cunoscuţi citaţi de ziuanews, şi solistul Andrei Găluţ este internat la spitalul Floreasca.

Informaţii contradictorii au apărut sâmbătă dimineaţa despre ceilalţi membri ai trupei Goodbye to Gravity. Formaţia îşi lansa vineri seara noul album, acesta fiind evenimentul în timpul căruia s-a produs incendiul ce a dus la o tragedia în care 27 de persoane si-au pierdut viata şi alte 160 sunt rănite, unele în stare foarte gravă.

Andrei Galuț, solistul trupei Goodbye to Gravity este câștigătorul concursului Megastar difuzat de PrimaTV în 2008.

Premoniţie stranie a trupei care a lansat tocmai în ziua tragediei melodia “Ziua în care murim”, primul single de pe album.

Primele trei single-uri de pe discul Mantras of War au fost The Day We Die, Shadow Puppets şi Atonement. La concert, la care intrarea a fost gratuită, asista şi Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie, care ar fi fost şi el rănit, însă ar fi în afara oricărui pericol.

Un incendiu a avut loc, vineri noapte, în clubul Colectiv situat în complexul Fabrica Pionierul, sectorul 4 din Capitală. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a confirmat că numărul persoanelor decedate a ajuns la 27, iar cel al răniților la 184. Numerele de telefon la care pot suna cei care doresc să afle informații despre victime sunt 021.206.92.91, 021.313.06.05 si 021.312.25.47.

Ministerul Sănătății a făcut apel pentru donarea de sânge. Potrivit lui Raed Arafat, donarea de sânge nu se face la spitale ci la Institutul de Transfuzii şi Hematologie. Potrivit MAI, la acest moment, 146 de persoane au fost rămas internate la următoarele spitalele: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arși, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Județean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colțea, Budimex și Spitalul Grigore Alexandrescu.

Parchetul a deschis un dosar de urmărire penală pentru faptele de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. La fața locului se află procurori, polițiști criminaliști care ridică probe și stau de vorbă cu martorii.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.