Traian Basescu: Pana pe 10 octombrie ma voi inscrie in PMP. Avem un partid de construit

Traian Basescu: Pana pe 10 octombrie ma voi inscrie in PMP. Avem un partid de construit

Traian Basescu: Pana pe 10 octombrie ma voi inscrie in PMP. Avem un partid de construit

by October 1, 2015 0 comments

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, la Adevărul Live, că se va înscrie în PMP până la 10 octobmrie. De asemenea, el a spus că Victor Ponta trebuie să plece de la Palatul Victoria, iar soluţia pentru ca acesta să plece este ca preşedintele Iohannis să promită Coaliţiei de guvernare că va numi un alt premier PSD. Şeful statului a vorbit şi despre PMP, relaţia dintre Dragnea şi Ponta, dar şi despre criza refugiaţilor.

Principalele declaraţii ale fostului preşedinteTraian Băsescu:

 • Nu ştiu. Va trebui să găsim o formulă. Până pe 10 octombrie mă voi înscrie în PMP. Obiectivul meu este să construiesc un partid nou, care să nu fi fost implicat în compromisuri. De aceea sunt şi reticent în a mă aşeza în poziţia numărul unu. Va trebui să găsim o formulă. Vreau să transfer acestui partid toată experienţa mea.Se face şi un Congres înainte. Eu nu am luat decizia de a prelua şefia PMP. Vreau să creez a treia forţă politică, un partid nou şi de aceea sunt si reticent de a ma aseza in pozitia de numarul 1.
 • Am spus de alegeri ca nu am vrut sa lansez ipoteza ca acest partid nu va stii ce e compromisul. Porbelma e ce tip de compromis faci. Nu as mai repeta compromisul cu Voiculescu. Compromisul unei aliante cu PSD nu l-as mai face. Exclus, indiferent cine e liderul PSD. Ma uit acum. Sa accepti sa alegi un politician ca Dragnea in functie de presedinte al partidului in conditiile in care au in generatia de sub Dragnea oameni exceptionali, dar nu au loc de Dragnea.
  • Ponta nu va mai prelua partidul. In niciun caz, insa, spre exemplu, eu ma uitam la Catalin Ivan –  este un tip curat, europenizat care ar fi putut fi o solutie exceptionala.
  • Nu cred ca vine la PMP.

   

  Despre intalnirea cu Gabriel Oprea: 

  • N-avea nicio legatura cu aliantele. Nu sunt un suporter al partidelor de tip UNPR. Discutia a fost pe cu toate alte teme. Am vorbit despre JAI. A fost o invitatie.
  • vrut să ştie de ce am poziţia aceea legată de imigranţi. A fost o invitaţie la masă pe care nu aveam de ce să o refuz. UNPR este un partid şantajist. Pentru mine s-a terminat povestea cu interesul naţional la Gabriel Oprea. Pentru mine s-a termiant cu interesul national.

   

  Despre relatia lui Dragnea-Ponta

  • Cred că se urăsc sincer, însă au ipozrizia socialiştilor de tip vechi, care sunt în stare să mintă fără limite şi să se pupe. Sunt însă tare să se pupe pe gură deşis e urăsc sincer. Dragnea s-ar vrea şi prim-ministru şi sunt sigur că va încerca un astfel de joc.

   

  Despre plecarea lui Ponta din fruntea Guvernului:

  • Şantajează preşedintele să pună un pesedist. Un şantaj ordinar. Cred că preşedintele greşeşte. După ce a văzut că această majoritate este betonată, trebuie să ia notă că PNL nu poate să preia guvernarea. I-aş chema la Cotroceni.
  • Presedintele greseste. Trebuia sa ia nota ca partidul dansului nu poate ajunge la guvernare. I-as chema la consulatari si le-as propune sa faca o propunere de prim-ministru. 
  • L-ar lasa pe Ponta in offside cat un stadion intreg. Şi pe Ponta şi pe Dragnea şi pe domnul general.
  • Aş face acest pas dacă aş fi la Cotroceni. S-a confirmat coaliţia în Parlament.
  • Trebuie găsită soluţia ca domnul Ponta sa plece, iar solutia este sa le dai posibilitatea sa dea un alt premier.
  Ponta supravieţuieşte politic sub doi preşedinţi: Traian Băsescu şi Klaus Iohannis. E un supravieţuitor politic?
  • Sub mine nu a avut aceste probleme. Vor fi deontologi care vor spune că Băsescu atacă Justiţia. Victor Ponta nu a fost trimis în judecată pentru fapte săvârşite în timpul mandatului de prim-ministru. De afacerea Rovinari-Turceni se ştia de prin 2007 – 2008.
  • Abuzul în serviciu nu poţi să-l faci singur. Vă dau cazul doamnei Udrea. Cel presupus că a venit cu geanta a fost disjuns din cauză. A rămas secretarul general şi ministru.
  • Disjungeam partea lui Victor Ponta până îşi termina mandatul. În momentul în acre îndeplineşte funcţia de prim-ministru, lucrurile puteau fi rezolvate în aşa fel încât să nu pui Guvernul tău în dificultate.
  • Nu trebuie să se schimbe Guvernele cu procurori. Un simplu procuror poate să aducă România într-o situaţie dificilă.
  Teoria DNA-ului e că oamenii aceştia nu şi-au continuat afacerile deoarece ştiau să facă afaceri doar cu statul?
  • S-au furat de la fiecare cetăţean 3.000 de euro care a cumpărat Volkswagen. Firmele, în orice condiţii, trebuie lăsate să-şi continue activitatea pentru că dă locuri de muncă. Proprietarul infractor al unei firme care lucrează cu o mie de muncitori a făcut şi din firmă şi din oamenii ăia nişte infractori. Nu mă poate nimeni convinge că recuperează prejudicul distrugând firma. Firmele trebuie protejate în orice ţară.
  Susţineţi teoria asta şi în cazul firmei lui Dan Voiculescu? 
  • În cazul oricărei firme. Firma trebuie protejată de ticăloşia proprietarului. La noi, legislaţia nu interzice acest lucru.
  Atunci confiscarea sediului firmei Antenei 3 intră în această logică? Îi împiedică să funcţioneze? Nu au posibilitatea să se mute în alt sediu? 
  • Nu ştiu. Eu vorbesc despre nişte principii. Propietarul să meargă unde îl trimite legea, dar firma trebuie protejată.​
  Despre Primăria Captalei: 
  • Uite pe mine m-a surprins ca aerul de aranjatament. A fost ales un primar  UNPR. Sunt lucruri in neregula. Ce as pune aici in paranteza, afirmatia ca s-au intalnit in mare taina. Asta e marea pasiune a presei. Daca nu se ascund, nu e in taina.
  • Un blat indiscutabil intre PNL si PSD a fost si la motiune. Nimeni nu a avut nevoie de voturile lor. Vrei UNPR sa te ajute, dar dai mesaje: Niciodata Gabriel Oprea nu va fi premier al PNL. Daca nu voiau, puteau sa isi pastreze motiunea pentru buget. Sa inseli propriul tau electorat. 

   

  Despre alegerile locale şi PMP

  • Alegerile locale sunt o miza importanta. Nu zic ca pot castiga multe primaii, dar e important. Chiar daca nu castiga primarii, castiga consilieri. Vom vedea. Asta ne va arata unde trebuie operat. La organizatii credibile, necredibile.
  • ​Eu mi-as dori sa aibe candiadt PMP. In mod cert va avea si la Capitala, dar sa fie un candiadat cu sanse.  Urmează o intrebare de care lumea se teme: Va candida sau nu Basescu la Primaria Capitalei? –  Nu stiu de unde pana unde a lasat Udrea aceasta posibilitate. Nu am vazut emisiunea. Probabil a fost o  intrebare netrua. Abia construim unn partid. Vedem…..

   

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.