In atentia procurorilor! Ce ascunde cazul sefului ISU Sibiu care s-a declarat tigan pentru ca fiica lui sa intre la cel mai bun liceu din oras

In atentia procurorilor! Ce ascunde cazul sefului ISU Sibiu care s-a declarat tigan pentru ca fiica lui sa intre la cel mai bun liceu din oras

In atentia procurorilor! Ce ascunde cazul sefului ISU Sibiu care s-a declarat tigan pentru ca fiica lui sa intre la cel mai bun liceu din oras

by December 10, 2015 0 comments

Cazul sefului ISU de la Sibiu care s-a declarat tigan pentru ca fiica lui sa intre la liceul Brukenthal pe locurile speciale pentru aceasta minoritate ar trebui sa atraga atentia procurorilor . Fata lui Cosmin Balcu a intrat la liceu anul acesta pe baza unei adeverinte emise de o organizatie a romilor, care atesta  faptul ca parintii ei apartin acestui grup minoritar.

Drept consecinta, este vorba despre fals si uz de fals. Acest lucru deoarece seful Inspectoratului de Situatii de Urgenta a declarat ca nu este tigan, ci doar un simpatizant al acestei etnii.. Procurorii ar trebui sa cerceteze si modul in care s-a infaptuit aceasta infractiune si care au fost complicii. Trebuie precizat din capul locul ca Balcu este un om cu relatii la nivel inalt in cadru comunitatii sibiene, el fiind un apropiat al clientelei politice ai regimului Iohannis, ocupand functia de presedinte al Clubului Lions Brukenthal, un club exclusivist din care fac parte VIP-urile Sibiului.

De asemenea, seful ISU si-a postat pe facebook poze din calatoriile sale de lux in Elvetia, Austria, Turcia. Oare si Cosmin Balcu a beneficiat de sponsorizari de la diverse firme pentru deplasari “in schimb de experienta”, asa cum s-a intamplat cu unii sefi ISU de la Bucuresti?

Un loc la liceul Brukenthal, peste rand

Potrivit presei locale ( Mesagerul de Sibiu), comandantul pompierilor sibieni, colonelul Cosmin Balcu, a reușit sa-si inscrie fiica la cel mai bun liceu sibian pe locurile rezervate romilor.

Potrivit legii, pentru stimularea educatiei in randul populatiei rome , la nivelul invatamantului liceal si universitar, s-au infiintat locuri speciale pentru tinerii tigani care vor sa invete.

Pentru a concura pe aceste locuri speciale, la liceu sau facultate este nevoie de o adeverinta care sa ateste apartenența la etnia roma. Cosmin Balcu a obtinut aceasta adeverinta pentru fiica sa de la Partidul Alianța Democrată a Romilor. Initial, acesta a venit la Liceul Brukenthal cu o asemenea hartie de la Partida Romilor filiala Gorj, cu ajutorul tatalui sau. Dar liceul Brukenthal i-a cerut adeverinta de la o organizatie a romilor din Sibiu. Cel care i-a dat o mana de ajutorul a fost familia regelui Cioaba. Cu ajutorul acestui act, fiica lui Balcu a fost admisa in clasa a IX-a la Colegiul Brukenthal Sibiu in sesiunea de admitere 2015.

Presa locala relateaza ca la acest liceu de tradiție, cu predare in limba germana, se intra foarte greu, ultima medie de anul acesta fiind 9,30. Cum la testul de evaluare naționala fiica șefului ISU nu a obținut decat media 8,73, sansele de a ajunge eleva la Brukenthal erau nule. In programa de admitere in invatamantul liceal, liceul Brukenthal avea un singur loc pentru elevii de etnie romă. Pentru acest loc au concurat doar elevii care faceau dovada ca aparțineau etniei respective. S-au înscris doi elevi: fiica colonelului Balcu și fiica lui Gogulet Mihutescu, acesta din urma apartinand unei cunoscute familii de romi din Sibiu. Interesant este faptul ca, in acest acest caz, a aparut o disputa intre familia regelui Cioaba si familia imparatului Iulian ( Mihutescu fiind un apropiat al “imparatului” Iulian). Media lui Balcu fiind mai mare, a fost declarata admisa.

Nimeni nu e vinovat

Problema este ca nimeni nu vrea sa raspunda pentru aceasta infractiune. Conducerea scolii se derobeaza de atributii iar inspectoratul scolar sustine ce nu este treaba lui sa verifice adeverinte. Oare nu ar trebui facut un control de la Ministerul Educatiei pentru a stabili vinovatiile? Nu este normal ca prin falsificarea unui document, un copil rom sa fie privat de dreptul de a ocupa locul care ii este destinat prin lege.

Un alt lucru care trebuie semnalat: poate fi vorba despre dublu fals si uz de fals. Dorin Cioaba nu recunoaste ca ar fi semnat o adeverinta pentru seful ISU, potrivit presei locale. „Nu am eliberat vreo adeverință pentru Cosmin Balcu. Nu aparține etniei noastre și nu puteam face asta”, a declarat telefonic Dorin Cioaba. Atunci am putea trage concluzia ca Balcu ar fi falsificat semnatura asa zisului rege Cioaba si stampila Partidului Alianta Democratica a Romilor. Toate aceste aspecte trebuie anchetate de procurori pentru a se afla adevarul. Intre timp, sefii Inspectoratului pentru Situatii de Urgente din Bucuresti nu pot lua decat o singura decizie: suspendarea din functie a comandatului pompierilor din Sibiu pana la clarificarea lucrurilor si stabilirea vinovatiilor.

O persoana influenta

Pentru a merge pe firul unei posibile anchete a organelor abilitat, e trebuie stabiliti si complicii pentru asemenea infractiune. Pentru ca asa cum stau lucrurile, sunt, posibil, persoane care l-au ajutat pe Cosmin Balcu in infaptuirea acestor ilegalitati iar unii care au inchis ochii. Din start trebui spus ca Balcu Cosmin este o persoana influenta in Sibiu si face parte din asa zisa “lume buna” a urbei.

El este presedintele Clubului Lions Brukenthal, care aduna toata protipendada orasului. Este de remarcat faptul ca pe langa profesori de la liceul Brukenthal, profesori universitari, medici, procurori, din acest club fac parte multi lideri FDGR, printre care fostul presedinte al CJ Sibiu, Martin Botthesch, ( profesor la Liceul Brukenthal) dar si Jurgen Porr ( actualul presedinte al FDGR). Trebuie precizat faptul ca sediul Liceului Bruckenthal a fost retrocedat FDGR, printr-o decizie controversata, iar liceul plateste acum chirie Forumului German. O legatura interesanta intre seful ISU ( presedinte al clubului Lions) si liceul unde fata lui a devenit eleva, nu prin merite si concurs, ci prin fals si uz de fals. Mai trebuie aratat faptul ca actualul presedinte, fostul primar al Sibiului, Klaus Iohannis era o prezenta activa in cadrul Clubului Lions Brukenthal.

Un alt amanunt interesant: surse jurnalistice din Sibiu ne-au relatat faptul ca sotia sefului ISU detine o cofetarie-placintarie, iar restaurantele ar fi “sfatuite ” sa faca comenzi de la societatea consoartei lui Balcu, pentru a evita eventuale controale care ar putea duce la retragerea avizului PSI.

Poze:
1. Cosmin Balcu, impreuna cu fostul se al CJ, Martin Bottesch
2. Cosmin Balcu, presedinte al Clubului Lions Brukenthal din Sibiu
3. Membrii Clubului Lions Brukenthal din Sibiu
4. La un eveniment al clubului, intr-un restaurant din Sibiu
5. Klaus Iohannis, participand la un eveniment al Clubului Lions Brukenthal
6. Cosmin Balcu, impreuna cu Martin Bottesch
7. Martin Bottesch, impreuna cu membrii clubului Lions
8. Diploma care atesta functia de presedinte al Clubului Lions pentru Cosmin Balcu
9. Cosmin Balcu si sotia in Austria
10. Cosmin Balcu si sotia in Elvetia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.