Taxele locale vor rămâne neschimbate în municipiul Satu Mare

Taxele locale vor rămâne neschimbate în municipiul Satu Mare

Taxele locale vor rămâne neschimbate în municipiul Satu Mare

by December 18, 2015 0 comments

Conducerea Primăriei Satu Mare, prin Administraţia Domeniului Public, le-a propus consilierilor locali să aprobe menţinerea nivelului taxelor pentru ocuparea domeniului public în anul 2016 la nivelul acestui an. De altfel, ultima majorare a avut loc în 2014. Aleşii locali au fost de acord cu această propunere.
Conducerea Administraţiei Domeniului Public a precizat, în plenul Consiliului Local, că din cauza dificultăţilor economice solicită menţinerea nivelului taxelor pentru anul viitor la nivelul acestui an. “Ţinând cont de faptul că efectele crizei economice se resimt în continuare, tot mai multi comercianţi întâmpină dificultăți în achitarea obligațiilor care le revin sau își încetează activitatea, iar Administraţia Domeniului Public Satu Mare a majorat în cursul anului 2014 taxele și tarifele practicate, propunem menţinerea acestora și în cursul anului 2016 pentru a putea păstra relaţiile contractuale existente”, a declarat directorul general al Administraţiei Domeniului Public, Cristian Bozai Vodă.

Conducerea Administraţiei Domeniului Public a mai solicitat ca tariful la rezervarea de locuri la reședință atât pentru persoanele fizice cât și juridice să fie redus. “În baza studiului comparativ cu privire la tarifele practicate de către alte instituții publice din țară , propunem reducerea tarifului la rezervarea de locuri la reședință atât pentru persoanele fizice cât şi juridice de la 200 lei la 80 lei pentru un an calendaristic”, a mai declarat Cristian Bozai Vodă.

Consilierul UDMR Masculic Csaba a fost de acord cu solicitarea Administraţiei Domeniului Public, dar a avertizat că se va pierde o sumă de 100.000 de lei din reducerea tarifului la rezervarea de locuri la reședință atât pentru persoanele fizice cât și juridice. “Nivelul de 200 de lei a fost exagerat din foarte multe condiţii şi măsura este binevenită, chiar dacă se face o gaură în buget de 100.000 de lei. Trebuie să fim conştienţi de această pierdere şi să ne-o asumăm”, a spus Masculic Csaba.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.