Un alt dosar DNA? Finii lui Busoi, in topul smecherilor care au incasat “peste rand” despagubiri de zeci de milioane de lei de la ANRP

Un alt dosar DNA? Finii lui Busoi, in topul smecherilor care au incasat “peste rand” despagubiri de zeci de milioane de lei de la ANRP

Un alt dosar DNA? Finii lui Busoi, in topul smecherilor care au incasat “peste rand” despagubiri de zeci de milioane de lei de la ANRP

by December 13, 2015 1 comment

Finii lui Cristian Busoi intra in galeria selecta a profitorilor retrocedarilor facute “pe sub masa” de Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatilor (ANRP). Bogdan Militaru si Daniel Groza fac parte din gasca baierilor destepti care au cumparat drepturile litigioase de la fostii proprietari. Acestia au investit 290.000( cat au platit pe drepturile litigioase, unei persoane din Timisoara, numite Preda Valeria) si au castigat, 77.535.100 lei.

Totul s-a intamplat in 2008, atunci cand la conducerea ANRP se aflau colegii de partid (PNL) ai lui Cristian Busoi (Ingrid Zaarour, presedinte, Theodor Nicolescu, vicepresedinte, Catalin Teodorescu, membru). Toti cei trei liberali, aflati atunci in fruntea ANRP, sunt urmariti penal pentru retrocedari ilegale!

Potrivit unui raport intocmit pe data de 06.03.2015, de Guvernul Romaniei “privind verificarile efectuate la ANRP a atributiilor in precesul de aplicare a Legii 10/2005”, se arata ca restituirile catre finii lui Cristian Busoi ( Bogdan Militaru si Daniel Groza), se plaseaza in topul restrocedarilor,  pe locul 5  in ceea ce priveste valoarea sumelor incasate.

Este vorba despre suma de 77.535.100 lei, “care face obiectul dosarului nr.8745/CC, solutionat prin decizia nr. 3659/04.12.2008, in favoarea titularului Preda Valeria si a cesionarilor Groza Dabiel (42%) si Militaru Bogdan (52%).

Prin aceasta afacere, proprietarul de drept ( Preda Valeria) a incasat 290.000, in timp ce smecherii ( finii lui Busoi), si-au impartit partea leului: Groza a obtinut 33 milioane de lei, iar Militaru -44 milioane de lei. Oare cat a primit de la finii sai, Cristian Busoi, colegul de partid al sefilor ANRP, cei care se aflau, la acea vreme la butoane? In raportul de control se arata ca restiturile catre finii lui Busoi au reprezentat “cazuri exceptionale”, motiv pentru care ei au primit “peste rand” sumele cuvenite proprietarului de la care au cumparat drepturile litigioase.

Trebuie precizat ca pe primele locuri in privinta sumelor acodate drept despagubiri pentru fostii proprietari, cesionate catre baietii desptepti ai retrocedarilor, se afla doua cazuri care fac obiectul unor dosare penale privind cazuri de coruptie. Pe locul 1 se plaseaza cesionarul Horia Simu, care a fost in arest preventiv si trimis acum in judecata pentru dare de mita, iar pe locul doi se afla cesionarul Mihai Rotaru, retinut zilele trecute, tot pentru dare de mita, in dosarul in care este implicat deputatul Ioan Oltean.

Usor, usor, procurorii DNA vor ajunge si la cazul retrocedarilor catre finii lui Busoi, pentru ca totul pare cusut cu apa alba!

De asemenea, intr-un raport al Curtii de Conturi, au iesit sun prezentate numeroase nereguli privind modul in care s-au facut platile de catre ANRP: “Urmare a controlului efectuat la ANRP pentru perioada 2007 – 2011, s-a constatat ca, în cele mai multe situatii analizate, in ceea ce priveste plata despagubirilor banesti, nu a fost respectata ordinea cronologica a depunerii cererilor de optiune, in timp ce despagubirile platite in cazuri exceptionale au avut la baza adeverinte eliberate de medicul de familie, in general pe cazuri de boli specifice batranetii: hipertensiune, diabet, tulburari funcţionale digestive, rinita alergica s.a.

Concluzia inspectorilor fiscali referitor la despagubirile preferentiale a fost foarte clara: „Nu au existat criterii dupa care sa se intocmeasca tabelele pe beneficiari in vederea efectuarii platii, intalnindu-se situatii in care, dupa aproape 5 ani de la emiterea Deciziei, nu s-a achitat nici macar prima transa in timp ce, in cazul altor decizii, plata s-a facut integral intr-o luna de la emiterea deciziei”.

„De remarcat este faptul ca tocmai persoanele care au beneficiat in mod nelegal de compensatii banesti au fost cele carora li s-au efectuat plata in termenul cel mai scurt”, au concluzionat auditorii de conturi.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. anonim
    #1 anonim 15 December, 2015, 15:56

    hahahahahahahahahahahahhaahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahhahahahahhahaahahahahaahahahaahahahahahaahahahahahaahahahahahahhaahahahahahhahahaaaahahahahaahhaahahahahahaahahahahahaahahahahahaahahahahaaahahahahaahhaahahahahaahahahahaahahahahaahahahaahahaahahahahaahahaahahahaahahahahaahahahahaahahahahahahahaahahahahhahahahaha busoi

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.