Cioloş vrea oameni integri şi profesionişti în structurile administrative

Cioloş vrea oameni integri şi profesionişti în structurile administrative

Cioloş vrea oameni integri şi profesionişti în structurile administrative

by February 25, 2016 0 comments

Premierul vrea doar persoane ”curate” şi incoruptibile în administraţie.

Oamenii integri şi profesionişti trebuie cooptaţi în structurile administrative sau decizionale, acolo unde, în unele cazuri, nu au ajuns pentru că erau “prea integri” şi nu răspundeau la “anumite comenzi”, a afirmat Dacian Cioloş, scrie mediafax.ro.

Primul-ministru a făcut aceste declaraţii în discursul susţinut, joi, la seminarul Societăţii Academice Române(SAR)- “Anul decisiv pentru reforma integrităţii publice” şi în contextul în care vorbea de faptul că lupta împotriva corupţiei trebuie să înceapă cu prevenirea acesteia.

“Cred că trebuie să ne concentrăm mult pe prevenirea corupţiei, inclusiv în administraţie, şi pentru aceasta e nevoie de obiectivitate, de transparenţă, de profesionalism şi de claritate în actul administrativ. Acestea sunt câteva din subiectele pe care vrem să le abordăm şi în cadrul legislativ procedural pe care îl pregătim”, a spus premierul, conform sursei citate.

În opinia lui Cioloş, problema integrităţii este una de atitudine, dar şi de “educaţie societală” care, pe de-o parte ţine de voinţa persoanei şi pe de altă parte, de presiunea publică, presiune a societăţii care cere oameni integri şi lasă spaţiu celor care până acum nu şi-au găsit loc în structurile administrative sau decizionale “în unele cazuri, probabil tocmai că erau prea integri şi nu răspundeau la anumite comenzi”.

Citiţi mai multe pe http://www.mediafax.ro/politic/ciolos-oameni-integri-nu-au-ajuns-in-structuri-administrative-tocmai-pentru-ca-erau-prea-integri-15087007

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.