Iohannis spune că se va implica, în virtutea atribuţiilor, în numirile din Justiţie

Iohannis spune că se va implica, în virtutea atribuţiilor, în numirile din Justiţie

Iohannis spune că se va implica, în virtutea atribuţiilor, în numirile din Justiţie

by February 22, 2016 0 comments

Şeful statului spune că nu va fi un simplu spectator în privinţa nominalizărilor din cadrul instituţiilor din Justiţie şi că va avea un cuvânt de spus, în limita atribuţiilor constituţionale.

Klaus Iohannis a anunţat luni, în Parlament, că se va implica în procesul de numire a noului procuror general şi a conducerii DNA, ÎCCJ şi CSM şi că nu va fi “un simplu spectator”, scrie mediafax.ro.

”În ceea ce mă priveşte, ca preşedinte, nu voi fi un simplu spectator în acest proces şi nu mă voi limita la un rol formal. Voi acţiona, în virtutea atribuţiilor care îmi revin, pentru a mă asigura că parcursul pe care România a pornit în ceea ce priveşte întărirea statului de drept, independenţa justiţiei şi lupta anticorupţie este ferm continuat şi că sunt respectate cerinţele de profesionalism şi integritate”, a delclarat preşedintele în faţa plenului reunit al celor două Camere.

De asemenea, preşedintele a mai spus că speră la o competiţie serioasă şi o dezbatere aşezată, în care să primeze valoarea, performanţa şi onestitatea într-un “moment de inflexiune important pentru sistemul judiciar”, conform sursei.

Citiţi mai multe pe http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-nu-voi-ramane-un-simplu-spectator-in-cazul-numirilor-in-justitie-15083585

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.