Ce inseamna politizare si nepotizare a societatilor locale la Arad. Cazul Primariei conduse de Gheorghe Falca

Ce inseamna politizare si nepotizare a societatilor locale la Arad. Cazul Primariei conduse de Gheorghe Falca

Ce inseamna politizare si nepotizare a societatilor locale la Arad. Cazul Primariei conduse de Gheorghe Falca

by March 13, 2016 1 comment

Regimul Falca este unul bolnav, cangrenizat de interese personale si infestat de nepotisme si politizare la toate nivelurile administratiei . Nicio functie publica importanta nu a scapat de mana lunga a unui sistem tip capusa, creat de primarul Aradului. Mai toate institutiile si societatile locale aflate in subordinea Primariei si ale consiliului local sunt controlate, la toate nivelurile de oamenii lui Falca, prieteni, rude sau politicieni din fostul PDL, actual PNL. Va prezentam mai multe cazuri, semnalate de presa locala (livearad.ro),prin care vrem sa exemplificam pericolul pe care il reprezinta transfomarea institutiilor publice intr-un centru al intereselor private ale lui Gheorghe Falca.

Un caz frapant de “nepotizare” a institutiilor aflate in subordinea Primariei Arad il reprezinta  viceprimarul Catalin Titiriga, mana dreapta a lui Falca.  El a fost racolat de la PPDD direct in functia de vicepresedinte al PNL. Titiriga si-a angajat  toate rudele in functii de conducere la societatile comerciale aflate in subordinea Primariei, o situatie evidenta de conflict de interese: sora sa, Adela Onica este membru în Consiliul de Administraţie al Companiei de Transport Public Arad; cumnatul sau, Răzvan Onica, membru in CA al SC Recons SA; fosta sotie, Adina Iercosan, membru in CA la SC Recons; tatal sau, Ion Titiriga, membru in CA la SC CET Hidrocarburi.

Toate societatile dirijate de Primaria Arad sunt intesate de rubedenii si oameni politici. Acestea sunt conduse exclusiv de oamenii lui Gheorghe Falca. Un prim exemplu, SC Gospodarirea Comunala, aflata in subordinea consiliului local (controlat de Falca). Consiliul de administratie este format numai din membrii PNL. Astfel, in CA ii gasim pe: Ovidiu Ilie, lider PDL (PNL) Arad; Marius Gondor, fost deputat PDL in perioada 2008-2012,( actual membru in Comitetul Judetean PNL), care a candidat si in 2012 pentru colegiul Valea Muresului, dar a pierdut; Dumitrean Adina Liana, presedinte al Organizatiei Municipale a Femeilor Liberale Arad; Razvan Cadar, membru in comitetul local executiv al PNL Arad; Petrila Cosmin Ioan, director al Fundatiei “Aristide Dragomir”, fundatie a PDL, fost angajat al cabinetului parlamentar al lui Ovidiu Marian.

Compania de Transport Public Arad este o societate comerciala controlata, exclusiv de membrii PNL si rudele acestora. In fruntea listei se afla sora viceprimarul Catalin Tiririga, care este membru in consiliul de administratie. In aceeasi pozitie se afla si Rosu Petru, membru al comitetului de conducere al PNL Arad, organizatia municipala. Tot in CA se afla si Mariana Faur, presedinte executiv pe colegiul 1 Arad al PDL(PNL). Ea a ocupat functia de sef serviciu la societatea Recons ( din subordinea primariei), pana pe 31.12.2014.

La SC Recons SA, alti pedelisti( penelisti) conduc soarta acestei societati comerciale. In primul rand este vorba despre fosta sotie a viceprimarului Catalin Titiriga ( a carui sora am gasit-o in CA la Transportul Public), Adina Iercosan, care este membru in CA. Tot in consiliul de administratie il gasim si pe Cristian Marius Sfaraiala, membru in biroul politic al Organizatiei Municipale PNL Arad. In acelasi CA, membru este si Sorin Patrila, care a lucrat la cabinetul senatorului Mihai Razvan Ungureanu si care, acum este trezorierul PNL Arad. Alt membru al CA Recons: Vasile Vasii, presedinte al CA la Aeroportul Arad, dar si presedintele comisiei judetene de arbitraj PNL Arad. Un ultim exemplu: Florin Ioan Morar, membru al CA la Recons, care mai ocupa si functia de sef administrativ la SC CET Arad SA, unde si sotia lui este angajata ca sef de tura. Cel recomanda: secretar executiv al PNL Arad.

Un alt exemplu de politizare excesiva, ce a demonstrat totala ineficienta economica, o reprezinta CET Arad. Aceasta societate comerciala, aflata in subordinea Primariei este intr-o stare de colaps economic, din cauza managementului defectuos , generat de conducerea politica, numita de primarul Falca. (citeste si http://www.ancheteonline.ro/2015/12/dezvaluiri-din-republica-lui-falca-un-sentiment-de-deja-vu-pentru-aradeni-dezastrul-de-cet-perpetuat-din-2009-incoace/).

Pentru a exemplifica, prezentam organigrama politica de la CET Arad: sef de resurse umane, Ioan Plaveti, secretar general al PNL Arad. Sotia acestuia este angajata tot la aceeasi societate. Acesta este si membru in CA al TOP SA (piete locale). In consiliul de administratie, membri sunt: Lucian Rivis Tipei, consilierul lui Falca, membru in PNL, fost deputat PDL; Gheorghe Hutiu, membru PNL, fost consilier local PDL; Cosmin Serb, consilier local PNL.
La CET Hidrocarburi, membri in CA sunt: Florin Manta, membru PNL, prieten cu Falca, fost conslier local PDL; Ionel Costin, membru PNL, fost consilier judetean PDL; Ion Titiriga, tatal viceprimarului Catalin Titiriga.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Aradeanul Vesel
    #1 Aradeanul Vesel 15 March, 2016, 15:25

    Avand in vedere ca subiectele si stilul articolelor despre Falca, si faptul ca acest site nu are corespondent in Arad, trag concluzia ca “informatiile” sunt luate de la “Deontologul jurnalist” aradean Mihuta, care nu este altceva decat o vuvuzea a filialei PSD Arad, care zilnic are cate un “scuipat” probabil la comanda, la adresa lui Falca

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.