Iohannis ne linişteşte: SRI şi-a făcut datoria, Românie e o ţară sigură

Iohannis ne linişteşte: SRI şi-a făcut datoria, Românie e o ţară sigură

Iohannis ne linişteşte: SRI şi-a făcut datoria, Românie e o ţară sigură

by March 30, 2016 0 comments

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că SRI și-a făcut pe deplin datoria anul trecut, punctând că România este o țară sigură, scrie agerpres.ro.

“Am participat astăzi la bilanțul SRI. Le-am dat un mesaj pe care pot să-l sintetizez simplu: SRI și-a făcut datoria pe deplin, cu eficiență și cu seriozitate”, a spus Iohannis în conferința comună cu șeful SRI, Eduard Hellvig, după prezentarea bilanțului instituției pe anul trecut, conform sursei citate.

Șeful statului a susținut că reprezentanții SRI, prin profesionalismul lor, fac România mai sigură într-o perioadă cu multe probleme și riscuri.

“Cred că cea mai bună recunoaștere a activității Serviciului este gradul de încredere de care se bucură din partea cetățenilor României”, a mai spus Iohannis.

El a arătat că a subliniat la bilanțul SRI câteva aspecte pentru anul trecut.

“România este o țară sigură, scutită de incidente de securitate și terorism. Am mulțumit celor care lucrează în SRI pentru că au asigurat securitatea cetățenilor României. SRI a contribuit esențial la lupta împotriva corupției, care rămâne unul dintre cele mai sensibile subiecte relevant deopotrivă pentru instituții, dar și pentru opinia publică. Am remarcat și activitatea împotriva rețelelor de evaziune și crimă organizată, dar și rolul jucat de SRI în zona de cyber intelligence. Mă bucur să constat că SRI este un partener respectat și credibil în comunitatea de informații euroatlantică și contribuie la profilarea României ca furnizor de securitate în regiune”, a adăugat Iohannis, mai scrie, printre altele, agerpres.ro.

Citiţi mai multe pe http://www.agerpres.ro/politica/2016/03/29/iohannis-sri-si-a-facut-datoria-pe-deplin-romania-e-o-tara-sigura-18-07-59

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.