Sute de persoane au comemorat, în Piaţa Universităţii, victimele infecţiilor intraspitaliceşti

Sute de persoane au comemorat, în Piaţa Universităţii, victimele infecţiilor intraspitaliceşti

Sute de persoane au comemorat, în Piaţa Universităţii, victimele infecţiilor intraspitaliceşti

by May 7, 2016 0 comments

Câteva sute de persoane s-au strâns vineri seara la Universitate pentru a-i comemora pe cei care au murit în spitale din cauza infecțiilor, scrie agerpres.ro.

“Este o comemorare a victimelor din Colectiv, care au murit de infecții, și a multor pacienți care au trecut prin spitalele din România și au murit din aceeași cauză. Ni se pare că este neapărat necesar să tragem un semnal de alarmă Guvernului și Ministerului Sănătății că nu mai acceptăm să fim mințiți, să ni se prezinte, în continuare, niște rezultate precum raportările la hectar de pe vremuri și că nu credem că mai este necesar să facem asta”, a declarat Oana Gheorghiu, reprezentant al Asociației “Dăruiește Viața”, conform sursei citate.

Ea a adăugat că a venit momentul să se spună lucrurilor pe nume și “să fie scoasă mizeria la suprafață” pentru a curăța sistemul.

“Trebuie să recunoaștem că situația este gravă, să spunem lucrurilor pe nume și să scoatem mizeria la suprafață. Numai așa putem să sperăm că vom curăța sistemul. Dacă încercăm, în continuare, să ascundem gunoiul sub preș nu vom ajunge nicăieri și e un lucru care ne afectează pe fiecare dintre noi. Cred că fiecare are obligația să fie aici și să nu mai acceptăm rezultatele de 5% într-o societate în care e foarte clar că spitalele sunt infecte”, a afirmat Gheorghiu.

Citiţi mai multe pe http://www.agerpres.ro/social/2016/05/06/sute-de-persoane-comemoreaza-la-universitate-victimele-infectiilor-din-spitale-protestatar-nu-mai-acceptam-sa-fim-mintiti-21-03-46

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.