Iohannis vrea întărirea flancului estic al NATO

Iohannis vrea întărirea flancului estic al NATO

Iohannis vrea întărirea flancului estic al NATO

by June 3, 2016 0 comments

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că nu trebuie să existe nicio competiţie pentru mai multă prezenţă NATO pentru unele state în detrimentul altora, reiterând că este necesară o întărire a Flancului Estic cu o prezenţă ”avansată robustă, credibilă, de descurajare, echilibrată”, scrie mediafax.ro.

Conform sursei, Iohannis a amintit de necesitatea întăririi flancului estic, care este vitală pentru toate statele din regiune.

“Nu trebuie să existe nicio competiţie pentru mai multă prezenţă Aliată pentru unii dintre noi, uneori chiar în detrimentul altora. De fapt, nu suntem, în mod real, într-o astfel de concurenţă. Pentru toate statele Flancului Estic este vitală, din punctul de vedere al securităţii, această întărire echilibrată. Altfel, riscăm să ne creăm noi înşine vulnerabilităţi suplimentare”, a spus Klaus Iohannis.

El a subliniat că ”este necesară o întărire a Flancului Estic al Alianţei cu o prezenţă avansată robustă, credibilă, de descurajare, în mod echilibrat, pe tot acest Flanc”.

Citiţi mai multe pe http://www.mediafax.ro/politic/presedintele-klaus-iohannis-cere-intarirea-flancului-estic-al-nato-cu-o-prezenta-avansata-robusta-credibila-de-descurajare-echilibrata-15422416

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.