Liviu Dragnea l-a sarit pe Victor Ponta pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Posibil, anticipate in octombrie

Liviu Dragnea l-a sarit pe Victor Ponta pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Posibil, anticipate in octombrie

Liviu Dragnea l-a sarit pe Victor Ponta pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Posibil, anticipate in octombrie

by June 14, 2016 0 comments

Comitetul Executiv National al PSD a decis, la propunerea presedintelui Liviu Dragnea, sa nu propuna pe nimeni ca succesor al lui Valeriu Zgonea la sefia Camerei Deputatilor si sa se stabileasca in Biroul Permanent interimatul. Astfel, cel mai probabil functia va fi ocupata in continuare, pana la alegerile parlamentare din toamna, de deputatul PSD Florin Iordache, care este vicepresedinte al Camerei Deputatilor si care este in prezent presedinte interimar.


Pe de alta parte, pe ordinea de zi de miercuri exista deja un punct privind votul pentru un nou presedinte. Dragnea a explicat insa ca nu exista niciun risc sa fie altcineva propus, pentru ca nu a existat o revocare a presedintelui, ci acesta si-a pierdut automat functia, asa ca ea apartine tot PSD.

“Nu consider ca acum aceasta functie este esentiala si merita atata patima, atatea discutii, atata dezbatere. Obiectivul meu si al intregului partid este sa castigam alegerile parlamentare. In aceste conditii am avut tot timpul asta in minte ca am nevoie de toti oamenii langa mine in campania electorala si nu numai, incepand de saptamana viitoare fiecare coleg in frunte cu mine va primi niste lucruri foarte clare de facut, actiuni foarte clare pe care ar trebui sa le intreprinda.

In acest sens, in ultima perioada, au fost vehiculate nume pentru aceasta functie – Victor Ponta, Rovana Plumb, Viorel Stefan, Florin Iordache, Mihai Tudose si altii. De toti acestia partidul are nevoie in teritoriu, in judete, sa discute cu oamenii nostri, sa-i ajute la organizare si in pregatirea alegerilor din toamna.

In aceste conditii, propunerea mea pentru colegii din CExN a fost sa nu facem nicio nominalizare pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor, decizia noastra este sa mergem pana la finalul mandatului acestui Parlament cu un interimar care va fi desemnat de catre Biroul permanent al Camerei Deputatilor”, a declarat Dragnea, la finalul reuniunii CExN, mentionand ca propunerea sa a primit un vot unanim.

Dragnea a adaugat ca “prietenia pentru Victor Ponta nu a incetat” si ca doreste ca de acum incolo si in campania electorala pentru parlamentare sa fie “acelasi om implicat in partid”.

Dragnea a mai spus ca, in cazul victoriilor, “toata lumea trebuie sa bage capul in poza”, insa in cazul unui esec este un singur responsabil.

De asemenea, in privinta motiunii de cenzura, s-a decis sa se dea un mandat lui Dragnea sa discute cu toti “partenerii” privind oportunitatea depunerii unei motiuni, potrivit unor surse din partid, care insa ar putea duce la declansarea alegerilor anticipate in octombrie, cu o luna inainte de alegerile la termen.

Dragnea a precizat la finalul reuniunii ca joi va discuta cu Calin Popescu Tariceanu, Daniel Constantin si Valeriu Steriu pentru a discuta oportunitatea alegerilor anticipate pentru romani cu o luna inainte. “Va fi o discutie pragmatica, realista, pentru ca nu punem noi guvernul” a spus Dragnea.

“Am cerut un mandat colegilor mei, explicandu-le ca, atunci cand vorbim de motiune de cenzura, trebuie sa intelegem si noi, si toti romanii, ca in momentul in care am depus motiune de cenzura si guvernul pica am ajuns la anticipate. In sensul asta, discutia trebuie sa o facem daca sunt oportune sau nu alegerile anticipate. Voi avea o discutie cu dl Tariceanu, cu Daniel Constantin, cu dl Vali Steriu si cu alti colegi, sa hotaram daca pentru romani, pentru tara, este bine sa ajungem la alegeri anticipate, daca alegerile anticipate, care se pot organiza cel mai devreme in toamna, in octombrie, doar cu o luna mai devreme de alegerile generale, sunt oportune sau nu. Sper sa avem aceasta discutie joi, asta am vorbit ieri cu dl Tariceanu, si daca vom ajunge la concluzie o sa va comunicam”, a spus el.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.