Ilie Năstase, decorat cu Ordinul Național ”Steaua României”

Ilie Năstase, decorat cu Ordinul Național ”Steaua României”

Ilie Năstase, decorat cu Ordinul Național ”Steaua României”

by July 19, 2016 0 comments

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat marţi pe fostul tenismen Ilie Năstase cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Comandor, şeful statului caracterizându-l pe acesta drept un ”fenomen” şi un ”sportiv de vis”.

“Aţi fost născut, domnule Ilie Năstase, să oferiţi tuturor iubitorilor de sport mai mult decât performanţă, aţi fost un fenomen al naturii umane pe terenul de tenis. În sportul pe care l-aţi practicat cu atâta pasiune, devenind unul dintre cei mai importanţi jucători de tenis la nivel mondial, aţi oferit spectacolul total. Celebrele competiţii US Open şi Roland Garros vă păstrează în clubul select al celor care le-au câştigat. Pentru generaţia mea, aţi fost un sportiv de vis. Deşi nu aveam la dispoziţie mijloacele media de astăzi, când juca Ilie, era sărbătoare: ne adunăm cu toţii în faţa unui televizor ori deschideam aparatele de radio pentru a admira şi asculta spectacolul pe care îl creaţi pe teren. Atunci, uitam cu desăvârşire de toate nedreptăţile acelor ani şi mulţi visam să ajungem ca dumneavoastră. Aţi fost cu siguranţă idolul unei generaţii”, a afirmat Iohannis, la ceremonia de la Palatul Cotroceni, la care a participat şi ministrul Sportului, Elisabeta Lipă, consilieri prezidenţiali, reprezentanţi ai Federaţiei Române de Tenis, soţia fostului tenismen, Brigitte Sfăt.

El a subliniat că în ţară sau în străinătate lumea îl recunoaşte pe Ilie Năstase ca un simbol al tenisului şi al României.

“Fără dumneavoastră, tenisul nu ar fi ceea ce este astăzi. Veţi rămâne pentru totdeauna un reper pentru sportul românesc şi îmi doresc ca performanţele dumneavoastră să constituie un imbold pentru tinerele generaţii de sportivi”, a spus şeful statului.

Potrivit acestuia, prin distincţia acordată, statul român îi recunoaşte lui Ilie Năstase performanţele şi contribuţia de necontestat la prestigiul internaţional pe care l-a imprimat tenisului românesc.

“Vă mulţumesc, în numele României şi al meu personal, pentru că aţi servit cu dedicaţie reputaţia sportului românesc peste hotare”, i-a transmis Iohannis.

Având în vedere că fostul sportiv îşi sărbătoreşte marţi ziua de naştere, Iohannis i-a urat “La mulţi ani”, multă sănătate şi să rămână în continuare la fel de activ şi să insufle determinare tinerilor sportivi.

La rândul său, Ilie Năstase a afirmat că este cea mai frumoasă zi din viaţa sa. “M-am născut în ţara asta şi aici o să mor”, a mai spus fostul jucător de tenis profesionist. (agerpres.ro)

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.