Din nou, război! Tăriceanu: Băsescu a creat statul mafiot. Acum își negociază libertatea

Din nou, război! Tăriceanu: Băsescu a creat statul mafiot. Acum își negociază libertatea

Din nou, război! Tăriceanu: Băsescu a creat statul mafiot. Acum își negociază libertatea

by August 4, 2016 0 comments

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sustine, intr-un comunicat, ca nu se va asocia in vreo constructie politica cu Traian Basescu, acuzadu-l ca este “parintele care a crescut statul mafiot timp de doua mandate”. Tariceanu mai spune ca fostul presedinte vrea sa-si construiasca un instrument politic cu care “sa-si negocieze propria libertate si a apropiatilor sai” si il acuza ca a plecat de la Cotroceni cu “dosare de la SRI”. Liderul ALDE vede o “alianta aproape naturala” intre PNL si PMP. Aceste declaratii vin dupa ce in spatiul public a fost vehiculata o posibila alianta PMP-ALDE-PMP dupa alegerile parlamentare din toamna mai ales dupa ce fostii rivali s-au reevaluat reciproc in declaratii publice.

Ploaia de acuzatii lansate impotriva fostului presedinte vine dupa ce atat Calin Popescu Tariceanu cat si Traian Basescu s-au reevaluat reciproc prin declaratii publice. Astfel, Calin Popescu Tariceanu a declarat despre fostul sau rival ca este “un tip redutabil” in politica si, chiar daca are defecte, nu se poate spune despre el ca “este prost”, precizand insa ca nu vede posibila varianta in care sa fie numit premier dupa alegerile parlamentare.

“Basescu are defectele lui, dar nu poti sa spui ca este prost. E erodat, are experienta, este foarte mobil intelectual, are multe calitati pentru politica. Are si foarte multe defecte. Nu ne potrivim ca viziune, are un stil de politica pe care eu nu-l accept si care este un stil bazat pe calcarea in picioare a tot ceea ce poate sa fie lucruri esentiale pentru exercitiul democratic intr-o tara. El nu tine cont decat de interesul propriu. El este un tip redutabil in politica, are priza, are incredere”, a declarat Tariceanu pe 24 iulie la Romania TV.

La randul sau, Traian Basescu i-a luat apararea fostului premier dupa izbucnirea scandalului mitei de un milion pe care Sorin Ovidiu Vantu i-ar fi platit-o lui Bogdan Olteanu in 2008 pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei, si in care a fost vehiculat si numele lui Tariceanu. “Sincer, nu il cred in stare pe Calin Popescu Tariceanu sa ia un milion de euro. Nu. Oricat razboi am avut cu el, nu cred ca Tariceanu ar putea lua un milion”, a declarat fostul presedinte intr-o emisiune televizata.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.