Prejudiciu de 11 milioane de lei.Cum a finanțat ilegal,fostul primar al Buzăului,o armată personală

Prejudiciu de 11 milioane de lei.Cum a finanțat ilegal,fostul primar al Buzăului,o armată personală

Prejudiciu de 11 milioane de lei.Cum a finanțat ilegal,fostul primar al Buzăului,o armată personală

by August 17, 2016 0 comments

Jaf în banul public. Așa putem descrie modul în care  fostul primar al Buzăului, Constantin Boșcodeală, a administrat bugetul local în 2015. Potrivit unor surse din sectorul audit, edilul din mandatul trecut și-a constituit o adevărată armată ”personală” formată dintr-un număr record de polițiști locali, care au trăit regește pe perioada administrației Boșcodeală. Fără să țină cont de lege, fostul edil a umflat organigrama pentru Poliția Locală, angajând peste normă, 354 de persoane. Cheltuielile pe 2015, pentru această ”gardă pretoriană” s-au ridicat la suma de 11.277.674,6 lei, considerată prejudiciu adusă bugetului local.

Fostul primar, Constantin Boșcodeală a fost condamnat deja la 3 ani cu suspendare pe 1 martie 2016 pentru abuz în serviciu, în dosarul ”Gloria Buzău”.

Potrivit unor documente interne privind auditul administrației locale, Consiliul Local Buzău a aprobat în 2015,  la cererea edilului Boșcodeală organigrama și ștatul de plată cu un număr de personal supradimensionat.

Astfel, făcându-se un calcul pe media de personal, s-a constatat că bugetul local a angrenat o sumă de 34.915 lei/polițist local, iar valoarea cheltuielilor de personal pentru cei 323 de persoane angajate, în plus,  a ajuns la suma de 11.277.674,6 lei, care ar putea fi considerată prejudiciu adus bugetului local.

”Persoanele cu atribuții din cadrul UATM (n.r.Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului) Buzău nu au respectat legea, stabilind și propunând consiliului local care a și aprobat un număr de 492 de posturi pentru Direcția de Poliție Locală, cu 354 de posturi peste numărul maxim de 138 posturi permis de normele legale”, susțin sursele noastre.

Așa cum se susține în documentele oficiale, la data de 01.04.2014, s-a aprobat un număr total de 759 de posturi în cadrul Primăriei Buzău, din care 487 pentru poliția locală, urmând ca apoi, în 2015, numărul total de angajați să fie mărit la 809 posturi, din care 492 pentru poliția locală.

Potrivit procedurii de stabilire a numărului maxim de posturi pentru poliția locală, cuprinsă în  ordonanța nr.30/2010, numărul maxim acceptat pentru poliția locală este de  138, respectiv de un post la 1000 de locuitori.

De asemenea, potrivit surselor noastre, în perioada 2014-2015, au fost angajate în poliția locală 8 persoane, ” fără să fie respectate procedurile legale”, adică fără concurs sau examen. ”Angajarea acestor persoane s-a făcut inițial pe o perioadă determinată, pentru ca , ulterior, să fie mutate la alte compartimente și încadrate , fără concurs, pe perioadă nedeterminată, pe baza unei referat întocmit de către șeful compartimentului de resurse umane, Tiberiu Ghiculescu și a dispozițiilor emise de ordonatorul de credite, Constantin Boșcodeală. Toate angajările  s-au făcut fără avizul Agenției Naționale a Funcționarului Public și fără viza de control financiar”, se arată în documente oficiale.

Acesta este motivul pentru care, autoritățile competente  consideră că fosta administrație locală a adus un prejudiciu de 11.277.674 lei, bugetului local, în această speță.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.