Tribunalul București a respins punerea sub control judiciar a Olguței Vasilescu

Tribunalul București a respins punerea sub control judiciar a Olguței Vasilescu

Tribunalul București a respins punerea sub control judiciar a Olguței Vasilescu

by August 9, 2016 0 comments

Tribunalul Bucuresti a respins marti solicitarea procurorilor DNA de luare a masurii controlului judiciar fata de Lia Olguta Vasilescu, in dosarul in care aceasta a fost trimisa in judecata pentru infractiuni de coruptie, anunta Agerpres. Decizia nu este definitiva.

In timpul procesului, un procuror de la DNA le-a cerut judecatorilor sa ii interzica primarului din Craiova participarea la emisiuni radio si de televiziune, dar si sa se apropie de martorii si denuntatorii din dosarul sau.

Procurorul a declarat in sala de judecata ca Lia Olguta Vasilescu a prezentat selectiv la posturi de radio si televiziune, precum si pe Facebook, date din dosarul sau si a cautat sa il discrediteze pe denuntatorul Petru Becheru prin publicarea unei fotografii a acestuia.

“Solicitam instantei sa-i interzica inculpatei sa mai publice date din dosar, pentru ca martorii se simt timorati si amenintati. Va rog sa obligati inculpata sa nu se mai prezinte la radio si televiziuni si sa nu se mai apropie de martori si denuntatori”, a mai spus procurorul.

De cealalta parte, Lia Olguta Vasilescu a declarat ca, daca in cazul ei se va lua masura controlului judiciar, atunci nu isi va mai putea exercita functia de primar, deoarece nu va mai avea voie sa se apropie de angajati din Primaria Craiova care au calitatea de martor.

Lia Olguta Vasilescu a explicat ca, dupa ce a fost retinuta de procurori pe data de 30 martie, in spatiul public au aparut, pe langa comunicatele DNA, informatii “pe surse” din dosarul sau, iar Petru Becheru a publicat pe Facebook materiale amenintatoare la adresa ei.

“Am primit rechizitoriul in data de 27 iulie, iar toata presa l-a primit in data de 19 iulie si spatiul public a fost invadat de materiale despre dosarul meu, iar eu nu am putut avea nicio reactie pana la primirea rechizitoriului. Concomitent, Petru Becheru s-a activat mediatic si m-a numit betiva, infractoare, mafiota, totul culminand cu faptul ca am trimis un angajat de la regia de transport sa il ameninte si sa il mituiasca sa retraga denuntul. Nu am nicio legatura cu acel angajat de la regia de transport. Il cunosc pe acesta, dar nu am vorbit cu el de un an si sapte luni. Il cunosc doar din vedere. Petru Becheru este cel care l-a sunat si l-a si inregistrat pe acel angajat, pentru a provoca probabil un nou denunt. Din 30 martie pana in prezent nu am luat legatura cu niciun denuntator din acest dosar, pe nicio cale. (…) Cu referire la postarile mele pe Facebook, am cerut in mod repetat comentatorilor sa se exprime decent. Nu inteleg ce inseamna limbaj agresiv. Eu nu injur si nu amenint”, a aratat Lia Olguta Vasilescu.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.