Klaus Iohannis despre Tariceanu: Cu acest individ ne-am lamurit

Klaus Iohannis despre Tariceanu: Cu acest individ ne-am lamurit

Klaus Iohannis despre Tariceanu: Cu acest individ ne-am lamurit

by October 18, 2016 0 comments

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca s-a “lamurit” in privinta lui Calin Popescu Tariceanu, care a cerut recent Parlamentului sa nu mai voteze cererile DNA, si a afirmat ca este suficient sa se vada cine va ajunge in “urmatoarele saptamani” in fata legislativului cu astfel de cereri de incuviintare a urmaririi penale si cum se va vota.

Cu acest individ ne-am lamurit. Are un discurs anti-justitie si vrea sa scape de justitie. Spun individ pentru ca imi vine foarte greu sa cred ca un intreg partid e de acord cu un discurs anti-justitie”, a spus Iohannis, intrebat cum comenteaza declaratiile facute de Tariceanu in week-end.

“Eu cred ca acest individ nu vrea numai pe el sa se scape, ci vrea sa scape si cativa prieteni. E suficient sa vedem cine va ajunge in urmatoarele saptamani in Parlament ca sa fie votat pro sau contra urmaririi penale si cum se compune gasca care va vota”, a adaugat Klaus Iohannis, fara a oferi alte detalii.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a transmis, duminica, un apel catre parlamentari sa nu mai voteze nicio cerere DNA de ridicare a imunitatii, pana la finalul actualei legislaturi.

“Este binecunoscuta pozitia mea potrivit careia DNA nu mai slujeste de mult Justitia, ci, in spatele paravanului luptei necesare si legitime cu coruptia, a devenit prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijeaza pe cai oculte activitatea acestei institutii.

Scenariul din campania electorala pentru alegerile locale, cand DNA a scos in public cu surle si trambite mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instante sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care si-au atins atunci scopul eliminarii din cursa a unor candidati nedoriti si incomozi, se repeta acum inaintea campaniei pentru alegerile parlamentare”, sustine presedintele Senatului, intr-un “apel catre parlamentari” postat si pe site-ul Senatului.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.