Un magistrat cu functie inalta, arestat de procurorii DNA. A luat mita mobila de 3200 euro

Un magistrat cu functie inalta, arestat de procurorii DNA. A luat mita mobila de 3200 euro

Un magistrat cu functie inalta, arestat de procurorii DNA. A luat mita mobila de 3200 euro

by November 14, 2016 0 comments

Presedintele Curtii de Apel Constanta, Nicolae Stanciu, este urmarit penal de Directia Nationala Anticoruptie, fiind suspectat de luare de mita, informeaza DNA intr-un comunicat de presa. Magistratul este acuzat ca, pe cand era presedinte al instantei, ar fi primit mobila in valoare totala de 14.815 lei (circa 3.200 de euro) pentru a ajuta un om de afaceri sa obtina solutii favorabile in cadrul litigiilor inregistrate sau care urmau sa fie inregistrate pe rolul curtii.

Procurorii arata, in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, ca in perioada noiembrie-decembrie 2012, intre Stanciu Nicolae, presedintele Curtii de Apel Constanta, in acea perioada, si un om de afaceri ar fi intervenit o intelegere in baza careia magistratul ar fi primit foloase materiale pentru ca, in schimb, sa il ajute pe omul de afaceri sa obtina solutii favorabile in cadrul litigiilor inregistrate sau care urmau sa fie inregistrate pe rolul Curtii de Apel Constanta.

Foloasele materiale pe care le-ar fi primit magistratul ar fi constat in obiecte de mobilier in valoare totala de 14.815 lei, folosite la amenajarea ultimului etaj (etajul 2) al vilei apartinand acestuia. Aceste obiecte de mobilier ar fi fost livrate la locuinta lui inculpatului Stanciu Nicolae la data de 21 decembrie 2012.

Protectia juridica oferita de magistrat ar fi constat in ajutorul pe care acesta, ca presedinte al Curtii de Apel Constanta, ar fi urmat sa il dea in pronuntarea unor solutii favorabile societatii detinute de omul de afaceri, in dosarele care urmau sa se inregistreze pe rolul acelei instante, in legatura cu licitatiile la care a participat societatea. Aceasta protectie s-ar fi concretizat in pronuntarea, de catre Stanciu Nicolae (impreuna cu alti doi membri ai completului) a unei decizii prin care au fost respinse plangerile formulate de concurentii societatii detinute de omul de afaceri in cadrul unei proceduri de achizitii publice, informeaza DNA.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.