Rectorul universității care anchetează plagiatul Laurei Kovesi este acuzat de plagiat

Rectorul universității care anchetează  plagiatul Laurei Kovesi este acuzat de plagiat

Rectorul universității care anchetează plagiatul Laurei Kovesi este acuzat de plagiat

by December 5, 2016 0 comments

Mai multe articole ştiinţifice semnate în perioada 2008-2015 de rectorul Universităţii de Vest din Timişoara (UVT), profesorul universitar doctor Marilen Pirtea, prezintă mari suspiciuni de plagiat, informează pressone.ro.

Conform jurnalistei Emilia Şercan, Marilen Pirtea a plagiat în cel puţin patru articole ştiinţifice, iar un alt articol a fost publicat de două ori, dar cu titluri diferite. 

 Potrivit sursei citate, în toate articolele semnate de rectorul UVT în cazul cărora s-au descoperit abateri de antură etică, semnătura primului autor este a acestuia. Se presupune că primul autor este cel care a avut ideea subiectului cercetării, că a participat la colectarea şi prelucrarea datelor şi că a redactat o primă versiune a textului. Primul autor este cel care supervizează echipa de cercetare, dar şi varianta finală a articolului ştiinţific. 

Articolul, care are doar patru pagini, este plagiat în totalitate, cu excepţia abstractului şi a concluziilor. Introducerea articolului este copiată din broşura “Ten Keys to Successful Strategic Planning for Nonprofit and Foundation Leaders”, editată în 2008 de compania de consultanţă TCC Group din SUA.

Marilen Pirtea a transmis că toate acuzaţiile care i se aduc sunt nedrepte şi cere o poziţie a co-autorilor. 

“Cu privire la articolele de economie la care faceţi referire, vă invit să citiţi poziţiile co-autorilor. Mă declar solidar cu punctul lor de vedere, consider că reflectă fidel realitatea. În ceea ce mă priveşte, consider că acuzaţia de plagiat este nedreaptă”, a declarat rectorul UVT. 

Rectorul Universității de Vest din Timișoara este unul dintre cei mai bogați șefi de instituții de învățământ superior din țară.

Marilen Pirtea ocupă funcţia de rector a Universităţii de Vest din Timişoara de patru ani, de la vârsta de 39 de ani.

 

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<