Administratorul firmei vărului generalului Florin Coldea, inculpat în dosarul de corupție al fostului șef al CJ Arad

Administratorul firmei vărului generalului Florin Coldea, inculpat în dosarul de corupție al fostului șef al CJ Arad

Administratorul firmei vărului generalului Florin Coldea, inculpat în dosarul de corupție al fostului șef al CJ Arad

by January 25, 2017 0 comments

Firma vărului generalului Florin Coldea este implicată  într-un dosar penal de corupție, mai mult, administratorul acesteia este inculpat  pentru dare de mită. Este vorba despre dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțc(PNL), trimis în instanță,  în care, societatea SC Medicare Tehnics este acuzată de dare de  mită și implicarea în  trucarea de licitații publice, în vederea obținerii de contracte cu statul.  Menționăm faptul că  generalul Coldea  este foarte apropiat de liderii PNL Arad, în special de primarul  Gheorghe Falcă. De altfel, viceprimarul liberal, Călin Bibarț, mâna dreaptă a lui Falcă ,  este finul lui Florian Coldea.  În același timp, firma Medicare Tehnics a obținut numeroase contracte cu statul în județul Arad.

Potrivit acuzațiilor procurorilor, firma Medicar Technics ( director general- George Tudor Coldea),  este acuzată că reprezentanții societății ar fi încercat să influențeze caietele de sarcini pentru licitații organizate de Consiliul Județean Arad, totul pentru a le câștiga,  fără problemă. În acest dosar au fost trimiși în judecată pentru trafic de influență și luare de mită, fostul șef al Consiliului Județean  Arad, Nicolae Ioțcu (PNL), directorul tehnic din cadrul CJ, Adrian Nedelciu și administratorul firmei SC Medicare Tehnics SA, Alin Mircea Pătrașcu.

„La întrebarea martorului Drăgan Cristian dacă inculpatul Nedelciu Adrian a beneficiat sau nu de foloase băneşti pentru sprijinul ilegal acordat la adjudecarea contractului din perioada 2012 – 2014, inculpatul Pătraşcu Alin a confirmat fără să rostească explicit suma, indicând cu toate degetele de la mâna dreaptă, apoi și de la mâna stângă, apoi cu ambele mâini, cifra 10. Pentru a se asigura că este înţeles de către interlocutorul său, inculpatul Pătraşcu Alin a ţinut să-i repete martorului Drăgan Cristian «Acuma e OK. Și acum e cam așa (indică cifra zece cu ambele mâini, cu toate degetele răsfirate – n.r.)»”, spun surse judiciare din acest dosar, citate de aradon.ro.

Potrivit procurorilor, Adrian Nedelciu ar fi fost persoana desemnată de Nicolae Ioţcu să se ocupe de licitaţia pe care societatea deținută de vărul lui Coldea,  trebuia să o câştige. După cum rezultă din înregistrări,  Ioţcu l-a prezentat pe Nedelciu lui Pătraşcu şi i-ar fi spus administratorului societăţii că directorul tehnic din cadrul CJA va fi omul de legătură. „Inculpatul Ioțcu Petru Nicolae l-a desemnat pe inculpatul Nedelciu Adrian ca, în mod neoficial, să fie intermediar/liant în relația dintre C.J. Arad/președinte C.J. Arad cu S.C. Medicare Technics S.A., aspect pe care inculpatul l-a comunicat inculpatului Pătraşcu Alin-Mircea, inculpatului Nedelciu Adrian, dar și martorilor Pătrașcu – Șandru Fănica și Lucaci Nadia care aveau rolul de a se ocupa de întocmirea documentației de atribuire în baza căreia să se organizeze licitația în scopul achiziției aparaturilor medicale în colaborare cu Hotăran Claudia”, spun procurori.

De asemenea, anchetatorii mai spus că „inculpatul Nedelciu Adrian și inculpatul Pătrașcu Alin Mircea s-au înțeles ca să se remită de către acesta din urmă cu titlu de folos bănesc un procent de 5 la sută din valoarea contractului pentru inculpatul Ioțcu Petru Nicolae și inculpatul Nedelciu Adrian, având ca scop întocmirea unei documentații de atribuire favorabilă S.C. Medicare Technics S.A., astfel încât aceștia să câștige licitația și să încheie contractul cu CJA”. Ce beneficii a avut Nedelciu? Se pare că acesta a primit o sumă importantă de bani direct de la Pătraşcu. Mai mult decât atât, din suma de 45.000 de lei, o tranşă din banii care trebuiau să ajungă la Ioţcu, Nedelciu a mai luat 10.000 de lei pentru el.

În același timp, potrivit unei investigaţii realizate de Jurnalul Naţional, Medicare Technics a încheiat, în perioada 2007-2016, aproape 5.000 de contracte cu diferite instituţii ale statului, 4.000 dintre acestea fiind încheiate în urma unor negocieri directe. Ceea ce atrage atenţia este, însă, faptul că Medicare Technics îl are ca director general pe George Tudor Coldea, verişorul primar al lui Florian Coldea, fostul director adjunct al SRI, care şi-a dat demisia după scandalul mediatic în care a fost implicat.

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.